Ιγνάτιος στο CNN: Η επικοινωνία Τσίπρα - Ιερωνύμου οδηγεί σε ασφαλείς λύσεις

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τα εκκρεμή ζητήματα Εκκλησίας – Πολιτείας παραχώρησε στο CNN Greece o μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγν...


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για τα εκκρεμή ζητήματα Εκκλησίας – Πολιτείας παραχώρησε στο CNN Greece o μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.
Για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Ελαιώνα τόνισε ότι η ζωή των Ορθοδόξων δεν επηρεάζεται από την ανέγερση τεμένους. «Ίσα ίσα η Εκκλησία πιστεύει ότι όσοι θρησκεύονται πρέπει να έχουν τον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η εμπειρία στο εξωτερικό δείχνει ότι μετατρέπονται σε πολιτιστικά κέντρα ή κυοφορούνται διάφορες καταστάσεις που οδηγούν σε τραγικά γεγονότα».
Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση του Ελληνικού κράτους, να το ανεγείρει και να έχει τη διοίκησή του, λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα «που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον καθαρό σκοπό του, που είναι να πιστωθεί ως τόπος λατρείας για τους μουσουλμάνους».
Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στη συνέντευξη του στο CNN Greece, είπε ότι η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων, είτε ήταν πρόσφυγες είτε λαθρομετανάστες.

Διάλογος με την Πολιτεία για τα Θρησκευτικά

Για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στα θρησκευτικά και στην κατάργηση της προσευχής είπε ότι φέτος θα τελεσθούν κανονικά οι αγιασμοί και θα συνεχιστεί το μάθημα των θρησκευτικών.
Επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι υπάρχει θεσμικός διάλογος μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

Τσίπρας - Ιερώνυμος οδηγούνται σε ασφαλείς αποφάσεις

Για τις σχέσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου είπε ότι «έχουν βρει έναν τρόπο επικοινωνίας σχέσεως και συνεννοήσεως που νομίζω ότι πολλούς έχει ξαφνιάσει και εκπλήξει». Υπογράμμισε δε ότι κάθε φορά που συναντώνται Τσίπρας – Ιερώνυμος «οδηγούνται σε ασφαλείς αποφάσεις».

Όχι στην αλλαγή του Συντάγματος για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, είπε ότι πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.
Για το εάν πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα είπε ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας ως προς το Σύνταγμα. «Ίσα ίσα, το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τη σχέση μας προς όφελος του λαού μας του τόπου μας τη ιστορίας μας της παραδόσεως μας», είπε μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Related

Sticky 7026601532039540521

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item