Τι αλλάζει στο Αεροδρόμιο Σκιάθου η γερμανική Fraport

Σε ριζική αναδόμηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα προχωρήσει η Fraport Greece, η  γερμανική εταιρεία που θα διαχειρίζεται από το τέ...


Σε ριζική αναδόμηση των περιφερειακών αεροδρομίων θα προχωρήσει η Fraport Greece, η  γερμανική εταιρεία που θα διαχειρίζεται από το τέλος του έτους τα14 αεροδρόμια της χώρες για περίπου 40 χρόνια.
Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) της ETEπ ενέκρινε χρηματοδότηση 300 εκατ. για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport (η συνολική χρηματοδότηση για το όλο εγχείρημα μπορεί να φτάσει τα 400 εκατ.)
Η εταιρεία φιλοδοξεί να καλύψει, έως την τουριστική περίοδο του 2017, τις μεγαλύτερες ελλείψεις σε άμεσες υποδομές.
Μόλις αναλάβει τα περιφερειακά η εταιρεία: θα επιδιορθωθούν οι εγκαταστάσεις υγιεινής, θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου και παράδοσης αποσκευών, θα επιδιορθωθούν οι ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων και θα ανανεωθούν οι πινακίδες σήμανσης.

Σε δεύτερη φάση σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τερματικών σταθμών των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία παραχώρησης η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport  Slentel έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατασκευαστικών εργασιών για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων,
Υπολογίζεται ότι έως το τέλος της 40ετους παραχώρησης θα αυξήσει τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών περίπου στα 52 εκατομμύρια.
Στη Σκιάθο το τρέχον πλάτος του διαδρόμου είναι 75 μέτρα από τον κεντρικό άξονα και επομένως δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των προτύπων του ICAO. Ακόμη δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο τέλος του διαδρόμου 20 ώστε να παρέχεται μια επαρκής Ζώνη Ασφάλειας Τέλους Διαδρόμων (RESAs), καθώς η περιοχή περιορίζεται από οδικές οδούς και την θάλασσα. Θα μετακινηθεί το σύστημα αποσκευών, θα επεκταθεί η αίθουσα παραλαβής αποσκευών και θα μετεγκατασταθούν οι γραφειακοί χώροι εντός της υφιστάμενης εγκατάστασης. Σε συνέχεια των ανωτέρω έργων σχεδιάζεται επέκταση κατά 2.953 τ.μ. του αεροσταθμού, παρέχοντας επαρκή χωρητικότητα μέχρι το τέλος της περιόδου παραχώρησης.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1539365278940439363

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item