Η 14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην πόλη του Βόλου

Ο Σύλλογος Εθελ οντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κ ι ο Δήμος Βόλου ,  με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτ...


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» κι ο Δήμος Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και τη συνεργασία των εθελοντών αιμοδοτών του  Συλλόγου Εργαζομένων Carrefour Βόλου, διοργανώνουν τηnσυμμετοχή της πόλης του Βόλου στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.. 

 

Ο Βόλος υποδέχεται στις 5 Οκτωβρίου 2016 τη φλόγα της ανθρωπιάς, της προσφοράς στο συνάνθρωπο, της αλληλεγγύης. Πρόκειται για την προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι μέσα από το φως της φλόγας θέλουν να μεταδώσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους το σημαντικό μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο. 

 

Είναι μία πορεία που σκοπό έχει να ανάψει στις καρδιές όλων των ανθρώπων την ελπίδα της αλληλεγγύης και της προσφοράς για την κάλυψη της ανθρώπινης ανάγκης. Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος (Μεταπτυχιακός φοιτητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και μέλος των εθελοντών αιμοδοτών εργαζομένων Carrefour) αναφέρει «Αυτή την ημέρα τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει για κάθε συνάνθρωπό του δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. Είναι σημαντικό κάποιος να καταλάβει και να εξαλείψει το φόβο που έχει και να γίνει γνώστης έτσι ώστε ο ίδιος να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Το αίμα με βάση κατοχύρωσης από το Νόμο δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό. Από το 1952 που επικρατεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας και μετά το κλείσιμο των ιδιωτικών τραπεζών αίματος το 1979, το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη» και συνεχίζει ο κ. Λαμπρόπουλος «Τα 10 λεπτά που μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας μπορούν να είναι σε οποιοδήποτε κρατικό νοσοκομείο με τη βοήθεια του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού που απαρτίζει την κάθε μονάδα εθελοντικής αιμοδοσίας. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής. Το μόνο που αισθάνεται ο εθελοντής είναι το τσίμπημα μιας βελόνας και το αίμα που δίνει αναπληρώνεται μέσα σε 10 λεπτά. Με βάση τις Ιατρικές Έρευνες, η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη σ’ έναν οργανισμό γιατί κινητοποιείται ο Μυελός των Οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος». 

 

Η φλόγα θα φτάσει στο Βόλο το απόγευμα της 5ηςΟκτωβρίου 2016, θα παραληφθεί  στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από τους εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου εργαζομένων Carrefour, θα μεταφερθεί και θα ανάψει στο βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και από εκεί οι λαμπαδηδρόμοι θα τη μεταφέρουν παραλιακά έως το Νοσοκομείο της πόλης και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου θα απευθυνθούν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση με μονόπρακτα της Δώρας Τσόγια και θέμα την Ανθρωπιά, από τη θεατρική ομάδα «Θρυαλλίδα». 

 

Η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας οργανώνεται από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στον κ. Κ. Κυριαζή στο τηλ. 24210 71770.  Οι λαμπαδηδρόμοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα μπλουζάκια τους από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ή προ της έναρξης της λαμπαδηδρομίας από το σημείο του βωμού στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (επί της Γ. Λαμπράκη).

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 8293846164209540771

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item