"Κρύος ιδρώτας" εκατομμυριούχου Βολιώτη για τις καταθέσεις του στην Attica Bank

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους καταθέτες της Attica Bank, οι οποίοι σπέυδουν να ενημερωθούν για το τι θα γίνει με τις ...


Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους καταθέτες της Attica Bank, οι οποίοι σπέυδουν να ενημερωθούν για το τι θα γίνει με τις καταθέσεις τους στο κακό σενάριο που αφορά στην τράπεζα, αν και ακόμα είναι νωρίς.
Μεγαλοκαταθέτης του Βόλου, ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα της πόλης σε προχωρημένη ηλικία, διατηρεί πάνω από 1.000.000 ευρώ στην τράπεζα και όσα ακούγονται την τελευταία εβδομάδα τον έχουν ανησυχήσει ιδαίτερα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του TheNewspaper.gr, η ανησυχία του είναι τέτοια που περνάει αρκετές ώρες στο υποκατάστημα της τράπεζας στον Βόλο, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις εξελίξεις!
Η Attica Βank ελέγχεται από το Ταμείο των Μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ). Η επταετής ύφεση όμως έχει εξαϋλώσει τον άλλοτε καλπάζοντα κατασκευαστικό κλάδο, αφήνοντας την τράπεζα σε δεινή θέση. Πάνω από το 70% του χαρτοφυλακίου δανείων της, αποτελείται πλέον από κόκκινα ή μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που στην πλειοψηφία τους είχαν λάβει χρεοκοπημένες οικογενειακές κατασκευαστικές εταιρείες ή ξενοδοχεία.
Η Attica δεν μπόρεσε να καλύψει μια «τρύπα» ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 500 εκατομμυρίων στην οποία προέβη πέρυσι, με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς ελέγχου από τον SSM, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο έλεγχος αποκάλυψε «σοβαρές ροές», σύμφωνα με αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας, ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ακόμα η Attica να γίνει μια κρατική αναπτυξιακή τράπεζα που θα καθοδηγήσει τις μελλοντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αναβιώνοντας ένα τραπεζικό μοντέλο που δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια.
Πάντως πηγές από την τράπεζα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2994801975294243098

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item