Σύσκεψη αμυγδαλοπαραγωγών Καναλίων και ευρύτερης περιοχής

Σύσκεψη των αμυγδαλοπαραγωγών Καναλίων και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στα Κανάλια. Αναφορικά ...


Σύσκεψη των αμυγδαλοπαραγωγών Καναλίων και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στα Κανάλια. Αναφορικά με την τιμή της αμυγδαλόψιχας τονίστηκε πως για τη φετινή παραγωγή ήταν πολύ χαμηλή, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν ικανοποιητική. Παρόλα αυτά, η τιμή της αμυγδαλόψιχας, τόσο η χονδρική όσο και η λιανική, που φτάνει στους καταναλωτές είναι διπλάσια έως και τριπλάσια.
Η επιτροπή που έχει συσταθεί πάντως, ενημέρωσε τους αμυγδαλοπαραγωγούς ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την μαζική αγορά της παραγωγής τους, σε ικανοποιητική τιμή, τόσο από την ελληνική αγορά όσο και από το εξωτερικό.
Το ενδιαφέρον υπήρξε κυρίως για δύο λόγους:
1) Επειδή η ποιότητα της αμυγδαλόψιχας τόσο των Καναλίων όσο και της ευρύτερης περιοχής είναι αρίστη.
2) Επειδή η ποσότητα που εκπροσωπεί αυτή η ομάδα των παραγωγών έφτασε τους 500 τόνους αμύγδαλα και όπως είναι φυσικό αυτός που τελικά θα να την αγοράσει μπορεί ποιο εύκολα να κάνει τον προγραμματισμό του.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε όπως οι παραγωγοί αναμένουν τα αποτελέσματα και των υπολοίπων προτάσεών τους και με πρωτοβουλία της επιτροπής τους να συγκεντρωθούν ξανά εντός περίπου 15 ημερών για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνάντησή τους ήταν στο τέλος Αυγούστου. Τότε δημιούργησαν μία ομάδα παραγωγών με πάνω από 60 άτομα, που η συνολική παραγωγή των οποίων ξεπερνά τους 300 τόνους αμύγδαλα.
Από τότε μέχρι τώρα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής σ΄ αυτή την ομάδα πολύ περισσοτέρων παραγωγών όχι μόνο από τα Κανάλια αλλά και από άλλα χωριά.
Σήμερα η ομάδα αυτή εκπροσωπεί περίπου 100 παραγωγούς με πάνω από 500 τόνους αμυγδάλων.
Οι ενδιαφερόμενοι, τόσο οι παραγωγοί που θέλουν να συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα, όσο και οι έμποροι που θέλουν να αγοράσουν, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2428073343 που είναι το τηλέφωνο της Τοπικής Κοινότητας Καναλίων και στο e-mail: kanalia.koinothta@gmail.com,

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6580975236979198269

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item