Αντιδράσεις για για απόκτηση οικοπέδου στο Σωρό από Δήμο Βόλου

Εντάσεις προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της δέσμευσης 100.000 ευρώ στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προ...


Εντάσεις προκάλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της δέσμευσης 100.000 ευρώ στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την απόκτηση οικοπέδου έκτασης 24.823,90 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον οικισμό Αγίου Στεφάνου ιδιοκτησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας. Οι μειοψηφίες έκαναν λόγο για σκάνδαλο και διάκριση υπέρ συγκεκριμένων πολιτών ενώ ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου επισήμανε ότι το ποσό προέκυψε από εκτιμητική επιτροπή και ότι το θέμα θα έλθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πλήρη εισήγηση. «Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι και δεν εξυπηρετούμε κανέναν”, τόνισε. Επιπλέον επισήμανε ότι οι ορκωτοί εκτιμητές εκτίμησαν το ακίνητο στις 200.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Από την συνεδρίαση απείχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γ. Μουλάς, καθώς είναι Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού και τη θέση του πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς.Η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι γίνεται το πρώτο βήμα για την αγορά του οικοπέδου, γεγονός που χαρακτήρισε σκάνδαλο και τακτοποίηση ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά στον οικοδομικό συνεταιρισμό. Τόνισε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ορισμό της κατάχρησης εξουσίας και το καταψήφισε.
Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι το ποσό είναι υπερβολικό και υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη παράταξη που είχε συμφωνήσει για την απόκτηση, αλλά όχι όμως κάνοντας διάκριση για ορισμένη μερίδα πολιτών.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ.Νάνος ψήφισε λευκό για την αναμόρφωση , ενώ τον συγκεκριμένο κωδικό τον καταψήφισε.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας ψήφισε αρνητικά και διευκρίνισε: «Τα 30-40 χιλ. ευρώ που λέγατε έγιναν 100.000 , δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου αλλά μια ομάδας ανθρώπων όπως και του Γ. Μουλά. Ο κ. Αποστολάκης από την πλευρά του επισήμανε ότι η δημοτική αρχή πιέζεται να κλείσει το θέμα πριν το 2017.
Ο κ. Μουλάς εισερχόμενος στην αίθουσα και στο πλαίσιο άλλου θέματος, είπε ότι δεν πρόκειται για σκάνδαλο η αγορά αυτού του οικοπέδου. Επισήμανε ότι το ποσό των 100.000 ευρώ θα μειωθεί γιατί η εφορία θα διορθώσει τον ΕΝΦΙΑ καθώς είναι υπερτιμημένο. «Είναι κακό να βάζουμε μπροστά τα μικροπαραταξιακά μας συμφέροντα» επισήμανε. «Τα περί σκανδάλων τα επιστρέφω πίσω, ειδικά στην κ. Οικονόμου. Το είχαμε προσφέρει δωρεάν επί δημαρχίας Σκοτινιώτη και δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους. Αν δεν το θέλετε το πουλάμε σε ιδιώτες που το θέλουν. Αλλά θα είναι έγκλημα που θα βαρύνει τις επόμενες γενιές».

Related

Sticky 5739387184032446717

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item