Υλοποίηση του ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Ρήγα Φεραίου

Πρόσκληση στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν και να αποτελέσο...


Πρόσκληση στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν και να αποτελέσουν το δίκτυο συνεργατών του Κ.Ε.Π. Υγείας του δήμου Βελεστίνου, απευθύνει ο δήμος.
Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής επτά (7) νοσήματα: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου, β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, γ) Καρκίνος του μαστού, δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ε) Ανεύρυσμα αορτής, στ) Καρκίνος του προστάτη και ζ) Μελάνωμα. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις.
«Στη προσπάθεια αυτή ζητούμε να σταθούν αρωγοί το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί και διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής έτσι ώστε να αποτελέσουν το δίκτυο παρόχων-συνεργατών του Κ.Ε.Π. Υγείας. Η νέα δημοτική δομή του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου μας θα αναλάβει το συντονισμό της προσπάθειας αυτής. Οι γιατροί στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα.
Ο υπεύθυνος του προγράμματος και Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου Ιωάννης Σκρίμπας ανέφερε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την όλη προσπάθεια θα συντονίζει η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου κ. Χασιώτη Αντωνία καθώς και η νοσηλεύτρια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ασπρούδη Ειρήνη. Επίσης επισήμανε ότι το ΚΕΠ Υγείας έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την πρόληψη των νοσημάτων, την προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας.
«Στο σημείο αυτό με χαρά προσκαλώ τους Νέους και τις Νέες της περιοχής – εθελοντές που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στη νέα αυτή δράση του Δήμου μας και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε σχολές που άπτονται του κλάδου Υγείας να στείλουν τα στοιχεία τους στο e-mail του ΚΕΠ Υγείας kepugeiasdrigaferaiou@yahoo.gr με τα στοιχεία τους και το αρμόδιο εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους. Στέλνουμε το μήνυμα της συνέργειας και της εθελοντικής εργασίας σε χαλεπούς καιρούς προς όφελος του κοινωνικού συνόλου σε ένα τόσο ευαίσθητο και ύψιστο αγαθό όπως είναι η υγεία«.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1250838615775368041

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item