Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου

Oι ενέργειες, οι δράσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψ...Oι ενέργειες, οι δράσεις και το χρονοδιάγραμμα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, η Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκης Μπαλλής, καθώς και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Νέστορας Αντωνίου και ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσης 8 κενών οργανικών θέσεων και με την προκήρυξη 16 νέων, η μια από τις οποίες θα είναι ογκολόγου-παθολόγου.
Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ήδη αναμένεται η κάλυψη 12 θέσεων μέσω της ολοκλήρωσης της 4Κ και 5Κ προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ, ενώ επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να προκηρυχθούν 7 νέες θέσεις. Ακόμη, οι υφιστάμενες ελλείψεις στην ΜΕΘ και την στεφανιαία μονάδα θα καλυφθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με 8 νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε ότι ήδη επισπεύδονται οι διαδικασίες 15 μετατάξεων προσωπικού, και θα δρομολογηθούν άλλες 20.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των αναγκών του Νοσοκομείου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, θα τηρηθεί η προτεραιότητα όπως έχει αποφασιστεί από το Νοσοκομείο με την κάλυψη δαπανών για τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, ψηφιακού χειρουργείου και πλήρους ακτινολογικού  εξοπλισμού και σε επόμενη φάση ο λοιπός εξοπλισμός και ο μαγνητικός τομογράφος.
Η  πλήρωση της θέσης του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου του Βόλου, η οποία παραμένει κενή, θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα με προκήρυξη και επιλογή, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τέλος, στη συζήτηση τονίστηκαν και οι ελλείψεις  στα Κέντρα Υγείας του Νομού  και τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα όπως η πρόσληψη οδηγών Ε.Κ.Α.Β. στα ΚΥ Αλμυρού, Αργαλαστής και Σκιάθου, ενώ επίκειται η λειτουργία 2 περιφερειακών ιατρείων, στη Σούρπη και τα Κανάλια. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8049451727762123301

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item