Δήμος Βόλου: ο ΙΣΜ να συμβάλει για το Ιατρείο Αλληλεγγύης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου για το θέμα της μεταστέγασης του Ιατρείου Αλληλεγγύης: Ηταν να το δούμε και αυτό στο πλαίσιο της π...


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Βόλου για το θέμα της μεταστέγασης του Ιατρείου Αλληλεγγύης:
Ηταν να το δούμε και αυτό στο πλαίσιο της πιο υστερικής και αντιδραστικής αντιπολίτευσης που ασκείται στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Έτσι πληροφορηθήκαμε, από το γνωστό κέντρο παραπληροφόρησης, ότι ανοίξαμε νέο «μέτωπο», αυτή τη φορά με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, επειδή θέλουμε να αναβαθμίσουμε και να λειτουργήσουμε σε ένα πιο άνετο και λειτουργικό χώρο, το Ιατρείο Αλληλεγγύης, μαζί με τις άλλες, συναφείς, δομές, δηλαδή το Κοινωνικό Φαρμακείο και το υπό ίδρυση ΚΕΠ (Κέντρο Πρόληψης) Υγείας.
Και που είναι αυτός ο χώρος; Στο ίδιο κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα και απλώς μεταφέρεται από την πλευρά της Σκενδεράνη στην πλευρά της Τοπάλη! Τέτοια ανατροπή και αναστάτωση. 
Το επιχείρημα που προβλήθηκε από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου, στη συνεδρίαση του οποίου παρέστη και ανέλυσε το σχεδιασμό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Τάσος Μπατζιάκας, είναι ότι το Ιατρείο μεταφέρεται σε κεντρικό σημείο και έτσι αμφισβητείται τόσο η αυτονομία της λειτουργίας του, όσο και η ανωνυμία των πολιτών, που προσφεύγουν στις υπηρεσίες του.
Ωστόσο είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα αυτά δεν αντέχουν στη βάσανο της κριτικής και ιδιαίτερα όταν έρχονται να αντιπαρατεθούν με τα αντικειμενικά στοιχεία μιας πραγματικότητας, που θέλει το υπό ίδρυση Κέντρο πρόληψης Υγείας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, να παρέχει πλήρεις και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, επ’ ωφελεία των οποίων και μόνο γίνεται και θα λειτουργήσει η νέα αυτή δομή.
Σε κάθε περίπτωση την τελικά απόφαση θα πάρει η Δημοτική Αρχή και καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο να συμβάλλει, όπως είμαστε βέβαιοι ότι είναι στις προθέσεις του. θετικά με προτάσεις ουσίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Related

Sticky 8674985905371825554

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item