Έφοδος στο γραφείο της συζύγου του Στουρνάρα από τους εισαγγελείς

Έφοδο στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο έρε...


Έφοδο στο γραφείο της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ. 
 
Το γραφείο βρίσκεται στον ίδιο όροφο με το σπίτι της οικογένειας, στη μονοκατοικία της φωτογραφίας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατάσχεσαν πλήθος εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που αφορούν στην περίοδο κατά την οποία η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργού Οικονομικών, μέσω της εταιρείας της, φέρεται να είχε λάβει διαφημιστικές δαπάνες χιλιάδων ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίες αφορούσαν εκστρατεία για τον καρκίνο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται για δεύτερη φορά στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας. Τον Απρίλιο του 2015, μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς και πάλι σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη  σε βάρος των μελών του ΔΣ και του Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πολιτικές σκοπιμότητες "βλέπει" η Λίνα Νικολοπούλου
Σε πολιτικές σκοπιμότητες με στόχο τη σπίλωση του ονόματος του Γιάννη Στουρνάρα και της οικογένειάς του αποδίδει το θόρυβο που προκλήθηκε από την έφοδο εισαγγελικών λειτουργών στα γραφεία της εταιρείας της η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Λίνα Νικολοπούλου, με ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Λίνα Νικολοπούλου σημειώνει ότι η δραστηριότητα της εταιρείας της είναι απολύτως σύννομη και ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ενώ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως “όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία”.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Λίνας Νικολοπούλου:

«Η εταιρεία MINDWORKBUSINESSSOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας,το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο. 

Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων. 

Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους. 
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.
Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!».
 
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Στουρνάρα
 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δε γνώριζε για την έρευνα, και ενημερώθηκε από τον ίδιο για το τι είχε συμβεί.

Στη μεταξύ τους συνομιλία, οι Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η έρευνα των εισαγγελικών αρχών δεν θα επηρεάσει τη συνεργασία μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της κυβέρνησης, ενώ συμφώνησαν ότι οι έρευνες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της λειτουργίας της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 3135417827236604256

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item