Καταργούνται οριστικά τα υποθηκοφυλάκεια Αλμυρού και Ζαγοράς

Επιμένει στην οριστική κατάργηση των υποθηκοφυλακείων η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με το σχέδιο νόμο ...


Επιμένει στην οριστική κατάργηση των υποθηκοφυλακείων η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με το σχέδιο νόμο για την «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας», όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με βάση τις απαντήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αναφορές που κατέθεσε, σχετικά με την επικείμενη κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Ζαγοράς- Μουρεσίου και Αλμυρού.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Μαγνησίας, ο Υπουργός εμμένει στον αρχικό προγραμματισμό για τη μείωση του αριθμού των υποθηκοφυλακείων και τη σύσταση ενός και μόνο σε κάθε έδρα Πρωτοδικείου. 
Και προσθέτει: «Το υπουργείο με την αιτιολογία ότι τα έσοδα των άμισθων υποθηκοφυλακείων έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν καταστεί μη οικονομικά βιώσιμα, οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους, αδιαφορώντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρουν, ειδικότερα σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από την κεντρική υπηρεσία. Ως λύση για τις δυσπρόσιτες περιοχές προωθεί τη διατήρηση του αρχείου από συμβολαιογράφους, ειδικότερα σε περιοχές που λειτουργούν άμισθα υποθηκοφυλακεία, με αποτέλεσμα να τα οδηγεί σε πλήρη αφανισμό. Ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή αναμένεται να επιφέρει σημαντικά προβλήματα οργανωτικής και συναλλακτικής φύσεως σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 920346537942755015

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item