Αεροδρόμιο στα Μετέωρα - Σε λουκέτο θα οδηγηθεί η "Ν. Αγχίαλος"

Σε καλό κλίμα και με διάθεση όλων να συνδράμουν για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Φαρκ...


Σε καλό κλίμα και με διάθεση όλων να συνδράμουν για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Φαρκαδόνας, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής κατασκευής αεροδρομίου «METEORA AIRPORT», με τη δημοτική Αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κατασκευή του αεροδρομίου, αναλύθηκαν οικονομικά μεγέθη, ενώ ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, είπε πως δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, επισημαίνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα ερευνήσουν αν υφίσταται δημοτική έκταση με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με το μήκος του αεροδιαδρόμου.
Για το θέμα της κατασκευής αεροδρομίου, στάλθηκε αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό με θέμα: «Κατασκευή αεροδρομίου «METEORA AIRPORT» στο δήμο Φαρκαδόνας». Ανάμεσα σε άλλα, αφού τονίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμπάκας και στο νομό Τρικάλων γενικότερα, της περιφέρειας Θεσσαλίας, λειτουργούν πλέον των 75 ξενοδοχείων και μεγάλος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων, (άνω των 150).
Το δικό τους αεροδρόμιο 100 χιλιόμετρα μακριά από τη Ν. Αγχιάλου ζητάνε οι Τρικαλινοί στα Μετέωρα.
Προστίθενται ακόμη, οι άμεσα απασχολούμενοι στον τουριστικό τομέα του νομού (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, Camping, τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ταξί, αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια) και οι έμμεσα (κέντρα ψυχαγωγίας, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, κ.λ.π.) οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.
Στη συνέχεια, στην ίδια επιστολή, διευκρινίζεται, πως αν στη Θεσσαλία υπήρχε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσαν να προσγειώνονται συνήθη τουριστικά αεροπλάνα, που θα επέτρεπαν την απευθείας διακίνηση από την πόλη αναχώρησης στον τόπο επίσκεψης, τότε θα υπήρχε γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, αποφυγή ταλαιπωριών και μείωση κόστους, κάθετη αύξηση των αφίξεων των τουριστών καλοκαίρι και χειμώνα, κ.ά. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον προχωρήσει η υπόθεση της ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου, με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως επισημάνθηκε.
Το εσωτερικό του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου που... ρημάζει!

Πρόκειται για ένα απόλυτο χτύπημα κάτω από τη μέση στο Αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδας της Νέας Αγχιάλου, το οποίο είναι ένα σύγχρονο έργο με σοβαρές υποδομές, και το οποίο ρημάζει, αφού οι πτήσεις που φιλοξενούνται είναι πλέον... ελάχιστες. Η ευκαιρία να συμπεριληφθεί στα αεροδρόμια που θα εκμεταλλευόταν η Fraport πέρασε, με αποτέλεσμα οι προοπτικές του να είναι δυσοίωνες. 
H διακοπή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σήμανε και τη διακοπή  των δρομολογίων της Ryanair που ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας λειτουργίας του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Related

Sticky 1470364745078977319

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item