Απάτσι από το Στεφανοβίκειο κατέπεσε την ώρα άσκησης - Ζωντανοί οι πιλότοι

Καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές που δεν έχουν ούτε γρατζουνιά - Σε μικρή απόσταση από την παραλία Βρασνών το Apache AH-64D - Η α...Καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές που δεν έχουν ούτε γρατζουνιά - Σε μικρή απόσταση από την παραλία Βρασνών το Apache AH-64D - Η ανέλκυσή του από τη θάλασσα θα γίνει ίσως και σήμερα.

Πολύ καλά στην υγεία τους είναι οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου Apache AH-64D που κατέπεσε στις 9 το πρωί της Τρίτης στον κόλπο Ορφανού στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία «Σάρισα».

Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Από τις διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις προέκυψε ότι οι δύο χειριστές του επιθετικού ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Πώς έγινε το ατύχημα
Το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64D συμμετείχε στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Σάρισα 2016». Στο πλαίσιο της άσκησης από νωρίς το πρωί διεξάγονταν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή της παραλίας Βρασνών (κόλπος Κορφανού) όπου προγραμματίζεται να γίνει και ένα παίγνιο που προβλέπει απόβαση ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, περίπου στις 9 το πρωί, οι χειριστές του Apache υποχρεώθηκαν σε βαριά προσγείωση ενώ πετούσαν χαμηλά πάνω από τη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10-15 μέτρων από την ακτή. Για άγνωστο λόγο το επιθετικό ελικόπτερο ακούμπησε στη θάλασσα, ευτυχώς όμως οι δύο χειριστές του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν με τη βοήθεια και των άλλων στρατιωτικών που βρίσκονταν στην παραλία Βρασνών, πολύ κοντά στο σημείο όπου το Απάτσι κατέπεσε.

Σήμερα η ανέλκυση του Apache
Το Apache είναι μισοβυθισμένο σε βάθος περίπου έξι μέτρων. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προγραμματίζει να προχωρήσει σε ανέλκυση του ελικοπτέρου από τη θάλασσα, διαδικασία που θα γίνει μάλλον σήμερα, ίσως και μέχρι το βράδυ.

Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση οι τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού που θα ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το Apache τόσο εξωτερικά όσο και στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού η άσκηση «Σάρισα» συνεχίζεται κανονικά.


Κόλπος Ορφανού

Related

Sticky 5311498107729182991

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item