Καθυστερεί η εξέταση αιτήσεων στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για μαθητές με ειδικές ανάγκες

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα λ...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας τα λειτουργικά προβλήματα του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς και την ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες.  
Στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. του Νομού (Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης) παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζονται η εύρυθμη λειτουργία του και οι υπηρεσίες που προσφέρει στους γονείς και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Ο διαγνωστικός ρόλος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. λειτουργεί επικουρικά ενισχύοντας την ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο παιδαγωγικό σύστημα και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Εντούτοις, η λειτουργία και το έργο που προσφέρει διαταράσσονται από τις ελλείψεις σε προσωπικό και την αδυναμία αντιμετώπισης της πληθώρας των περιστατικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σειρές αναμονής μέχρι δύο έτη.  Συγκεκριμένα, στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας από τις 9 οργανικές θέσεις που υπάρχουν, αυτή τη στιγμή καλύπτονται μόνο οι πέντε από έναν εκπαιδευτικό, δύο ψυχολόγους και δύο κοινωνικούς λειτουργούς.  Ως εκ τούτου, το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στις 500 και πλέον αιτήσεις που εκκρεμούν για αξιολόγηση και διάγνωση. 
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, για το πότε επιτέλους θα καλυφθούν τα λειτουργικά κενά στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μαγνησίας, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν οι μαθητές ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία, το συντομότερο δυνατό.   

   

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4757712944916357494

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item