Ανακοίνωση της Εργατικής Αυτονομίας για την απόλυση στην ΒΕΜΕΚΕΠ

"Δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο, συνδικαλίστρια και μέλος του ΠΑΜΕ, Χ. Τασολάμπρου που απολύθηκε, τον π...


"Δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στη συνάδελφο, συνδικαλίστρια και μέλος του ΠΑΜΕ, Χ. Τασολάμπρου που απολύθηκε, τον περασμένο Απρίλη, από την εργοδοσία της ΒΕΜΕΚΕΠ για τη συνδικαλιστική της δράση. Οι συνδικαλιστικές διώξεις και οι απολύσεις συμπληρώνουν τις καθημερινές επιθέσεις της εργοδοσίας ενάντια στο εισόδημα και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Την επόμενη περίοδο το εργατικό κίνημα θα έρθει αντιμέτωπο με ένα ακόμη κύμα επίθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης, του κουαρτέτου και της εργοδοσίας με στόχο να ανατραπούν εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Προετοιμαζόμενοι για αυτή την επίθεση, είναι δεδομένο ότι οι εργοδότες θέλουν να ξεφορτωθούν όσους και όσες μπαίνουν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, με πρώτους τους μαχητικούς συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες.

Απέναντι σε αυτές τις τακτικές το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει ενωμένα, μαχητικά και αποφασιστικά.  Κανένας εργαζόμενος/η δεν πρέπει να αφεθεί μόνος/η του απέναντι στην εργοδοσία.

Είναι επιτακτική ανάγκη το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να προετοιμαστεί για τη νέα αναμέτρηση που έρχεται. Για αυτό είναι απαραίτητο να γίνουν καλά προετοιμασμένες γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για να συζητηθούν τόσο τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους και, κυρίως, για να αποφασιστεί ένα μαχητικό πρόγραμμα δράσης απέναντι στο νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων που προετοιμάζει ο Κατρούγκαλος μαζί με τους δανειστές και τους μεγαλοβιομηχάνους - εργοδότες.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5481018691718961436

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item