Την «κάτω βόλτα» πήραν τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Σε κακή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, η διοίκηση του οποίου αναγκάστηκε να προβεί σε μεγάλες περικοπές...


Σε κακή κατάσταση είναι τα οικονομικά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, η διοίκηση του οποίου αναγκάστηκε να προβεί σε μεγάλες περικοπές δαπανών μέσα στο 2016, μεταξύ των οποίων και στη μείωση των αποδοχών των δύο μόνιμων υπαλλήλων.
Τα στοιχεία παρέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάζαρος Γαϊτάνης στη σημερινή γενική συνέλευση. Σύμφωνα με αυτά, τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το 2013, καθώς καταργήθηκαν εισφορές προς το Σύλλογο όπως η προμήθεια του 5% από την πώληση ενσήμων αλλά και τα έσοδα από τη σύναψη συμβολαίων.
Επιπλέον αυξήθηκαν τα έξοδα σε σχέση με το 2013 καθώς ο σύλλογος κάλυψε το κόστος των τραπεζών νομικών πληροφοριών που δεν ήταν σε θέση να καλύψουν οι δικηγόροι, ενώ η σύμβαση έληξε στις 31 Μαΐου 2016 χωρίς να ανανεωθεί εξαιτίας των μεμονωμένων εσόδων, συνέπεια της αποχής. Επίσης τοποθετήθηκε wifi  – ίντερνετ για το οποίο δαπανήθηκαν 1.337 ευρώ με απόφαση του Δ.Σ. και ετήσια συνδρομή προς την Ολομέλεια ύψους 1.465 ευρώ.
Επιπλέον το  Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπή δαπανών το 2016. Ειδικότερα, οι οικονομικές ενισχύσεις έχουν μηδενιστεί από τον Απρίλιο, η σύμβαση έργου για λογιστή και καθαρίστρια από 12.600 ευρώ το εξάμηνο, μειώνεται σε 4.837 για το τρέχων. Επιπλέον μειώθηκαν οι μισθοί των δύο μονίμων υπαλλήλων κατά 200ευρώ το μήνα από τις 31 Μαΐου έως 31 Ιουλίου 2016 ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη  μείωση κατά 300 και 400ευρω αντίστοιχα από 1η Αυγούστου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Επιπλέον μειώνεται και η ετήσια συνδρομή στην τράπεζα νομικών πληροφοριών με εξοικονόμηση 1000 ευρώ περίπου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4557296349926816213

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item