Μπουκώρος: Φόβοι για πρόωρη αύξηση των αγροτικών εισφορών ασθενείας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας διευκρινίσει...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας διευκρινίσεις για την έντονη φημολογία περί  πρόωρης αύξησης των αγροτικών εισφορών ασθενείας. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής, μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στον αγροτικό κόσμο μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται αύξηση των εισφορών ασθενείας των αγροτών δύο χρόνια νωρίτερα από το προκαθορισμένο. 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για  αύξηση των εισφορών ασθενείας των αγροτών της τάξεως του 6,95% επί του ασφαλιστέου εισοδήματος, με ημερομηνία εφαρμογής από την 1η Ιανουαρίου του 2017 αντί για το 2019, όπως αρχικά προβλεπόταν με τη σταδιακή αύξηση των εισφορών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στα δημοσιεύματα πρόκειται για επιθυμία των δανειστών, η οποία έχει  σταλεί εγγράφως και στην κυβέρνηση. 
Επιπροσθέτως, αναφέρεται ως προαπαιτούμενο των δανειστών η κατάργηση των εξαιρέσεων που προβλέπουν χαμηλότερο ασφάλιστρο από το 6,95%.  Επίσης, όσον αφορά στην αναγνώριση του πλασματικού χρόνου, οι υφιστάμενες εκπτώσεις του 15%  που ισχύουν για όσους ασφαλισμένους πληρώνουν αμέσως και όχι σε δόσεις το κόστος εξαγοράς, θα πρέπει να καταργηθούν σύμφωνα με τις αιτιάσεις των δανειστών. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να τον ενημερώσει για το αν πραγματικά ισχύουν οι πληροφορίες των δημοσιευμάτων περί άμεσης αύξησης των εισφορών ασθενείας από την 1η Ιανουαρίου του 2017, της τάξεως του 6,95% και όχι σταδιακής, όπως αρχικά προβλεπόταν.  

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6740383344783124428

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item