Μπουκώρος: Ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ γονατίζει τα Κοινωφελή Ιδρύματα

Το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr ευαισθητοποίησε τον βουλευτή Μαγνησίας.  Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζ...


Το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr ευαισθητοποίησε τον βουλευτή Μαγνησίας. 
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τη βουλευτή Β΄ Αθηνών Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη προς τον Υπουργό Οικονομίας επισημαίνοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει τα Κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας μετά και την τελευταία φορολογική επιδρομή του αυξημένου ΕΝΦΙΑ.  
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ένας μεγάλος αριθμός  κοινωφελών ιδρυμάτων της χώρας, μετά και την πρόσφατη έκδοση του ΕΝΦΙΑ. Τα ιδρύματα με κοινωφελή χαρακτήρα και πλούσια φιλανθρωπική δράση καλούνται να καταβάλουν υψηλά ποσά για την ακίνητη περιουσία τους, τη στιγμή που τα έσοδα και η περιουσία τους προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και κληρονομιές και όχι από την παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών. 
Η Κυβέρνηση δεν δείχνει καμία μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και σε αυτούς που πραγματικά πλήττονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Στο στόχαστρο έχουν μπει τα Κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία που με εντατικό αγώνα και μεγάλη προσπάθεια προσφέρουν αφιλοκερδώς τη βοήθεια τους σε παιδιά και οικογένειες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Η δυσβάσταχτη φορολόγησή τους αποτελεί παράδειγμα αναλγησίας.  
Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το «Χαμόγελο του παιδιού» καλείται να πληρώσει 57.000€ ΕΝΦΙΑ, το Γηροκομείο Βόλου 61.000€, το Ορφανοτροφείο Βόλου 27.000€,  ενώ το  Άσυλο Ανιάτων, το μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, καλείται να καταβάλει το απίστευτο ποσό του 1.028.000€ ΕΝΦΙΑ, αυξημένο κατά 100.000€ σε σχέση με το 2015. Προφανώς, η κυβέρνηση λησμονεί το γεγονός ότι πρόκειται για φιλανθρωπικά ιδρύματα, με σημαντικό έργο προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.  

Τέλος, επισημαίνουν ότι η φορολόγηση μέσω του ΕΝΦΙΑ των Κοινωφελών Ιδρυμάτων θα οδηγήσει σε σταδιακή εξαφάνιση όλων αυτών των δομών, καθώς θα αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και καλούν τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τις φορολογικές διατάξεις που πλήττουν τα Κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της χώρας. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6085972069591618369

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item