Για "εμπαιγμό και ύπουλο χτύπημα" κατηγορούν το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου οι κάτοικοι των Σταγιατών

Με μία ανακοίνωσή τους, κάτοικοι των Σταγιατών επιτίθενται στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου για τη διακοπή δρομολογίων και την απομόνωση του χωρι...


Με μία ανακοίνωσή τους, κάτοικοι των Σταγιατών επιτίθενται στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου για τη διακοπή δρομολογίων και την απομόνωση του χωριού τους από τη συγκοινωνία.

Ολόκληρη η επιστολή:

"Παρά τα συμφωνηθέντα ανάμεσα σε επιτροπή κατοίκων των Σταγιατών και τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ στις 12/8/2016 και τις σχετικές ανακοινώσεις της επιχείρησης  μετά από ένα ακριβώς μήνα  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 3 από τα 5 δρομολόγια καρατομήθηκαν για να μείνουν μόνο το πρωινό των 8:00 και το μεσημεριανό των 13:55 από Βόλο.
Καλούνται έτσι οι γονείς να αναλάβουν την μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία και τις απογευματινές εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ άλλοι να κατεβαίνουν στην πόλη με το πρωινό  και  να βολοδέρνουν άσκοπα  με ότι αυτό συνεπάγεται βιολογικά και οικονομικά, μέχρι να πάρουν το μεσημεριανό λεωφορείο της επιστροφής.
Υπάρχoυν βέβαια τα δύο δρομολόγια των 10:15 και 4:45 από Βόλο για ΚΑΤΗΧΩΡΙ-ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ που όμως δεν μπαίνουν στο χωριό μας! Όταν για να κερδίσουν χρόνο οι Σταγιατιώτες  τα χρησιμοποιούν αναγκάζονται να περπατούν για πάνω από 40΄, για να διανύσουν την απόσταση από τον προφήτη Ηλία μέχρι την πλατεία του χωριού ή αντίστροφα, μέσα σε  αντίξοες συνήθως καιρικές συνθήκες.
Αβάστακτη η εικόνα υπέργηρων ανθρώπων να ταλαιπωρούνται περπατώντας φορτωμένοι πράγματα και μαθητών να παίρνουν τα μονοπάτια για να κατέβουν τις απογευματινές ώρες στην πόλη για φροντιστήρια, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η απαράδεκτη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, αποκτά μεγαλύτερη διάσταση και  δείχνει ανευθυνότητα, ασέβεια στον κόσμο του χωριού και πολιτική ανηθικότητα,  αν λάβει κανείς υπόψη του:
·         Την διαφημιστική καμπάνια που κάναμε πέρσι το φθινόπωρο στο χωριό με αφίσες, πανό και συζητήσεις για την μετακίνηση με τα αστικό λεωφορείο και τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε
·         Τη ναύλωση αστικών λεωφορείων για ημερήσιες σχολικές εκδρομές στο χωριό μας μετά από την ανάδειξη των μονοπατιών, του μουσείου και άλλων χώρων με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο, με δουλειά και έξοδα αποκλειστικά των κατοίκων.
·         Την προτροπή σε ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράζονται σε περιπατητές και επισκέπτες του χωριού, Έλληνες και ξένους, να συνδυάζουν διαδρομές και επισκέψεις με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.
Η  πρωτόγνωρη, αυθόρμητη και ανιδιοτελή  δράση μας υπέρ του Αστικού ΚΤΕΛ,  όχι μόνον δεν αναγνωρίστηκε αλλά  τιμωρήθηκε εκκωφαντικά . Οι Σταγιάτες είναι το μοναδικό χωριό στη γραμμή «4» στο οποίο ο πρόεδρος και η επιχείρηση που διοικεί, γυρίζει αδικαιολόγητα την πλάτη.

Από την πλευρά μας, ως Α.Π.Ο.Δράσης, ζητάμε να μπει σε εφαρμογή το συντομότερο η συμφωνία της 12/8/2016 και να δρομολογηθούν τα υπόλοιπα τρία λεωφορεία. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Διαφορετικά θα αναλάβουμε δράση για την ανάδειξη του αντικοινωνικού χαρακτήρα του Αστικού ΚΤΕΛ, όπως τον βιώνουμε καθημερινά.
Ο εμπαιγμός των κατοίκων του χωριού μας, αποτελεί μια πρώτης τάξης τροφή για σκέψη  για το  τι μας περιμένει στο μέλλον, με το ξεπούλημα των φυσικών αγαθών και των δημόσιων υπηρεσιών στους ιδιώτες επενδυτές  οι οποίοι βάζουν  το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6218308816905844068

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item