Ποιος Βολιώτης είναι υποψήφιος για τη Διοίκηση του υπερταμείου!

Τρία πρόσωπα που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και τουλάχιστον τα δύο εξ αυτών προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού και τα κινή...


Τρία πρόσωπα που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, και τουλάχιστον τα δύο εξ αυτών προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Πρωθυπουργού και τα κινήματα της Αριστεράς, είναι το μήλον της Εριδος μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για το νέο Υπερταμείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, πρόκειται για την Ολγα Χαρίτου σύζυγο του βουλευτή Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σταμπουλή και το μέλος του Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Σ. Ταβλά.
Αυτή ακριβώς η αμφισβήτηση από τους θεσμούς ότι δεν θα λειτουργούν ανεξάρτητα από τις βουλές του Μαξίμου είναι που μπλοκάρει προς το παρόν τουλάχιστον τη στελέχωση του πενταμελούς Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου.

Βεβαίως, είναι φυσιολογικό η κυβέρνηση να θέλει να έχει το δικό της αφτί στον νέο μηχανισμό. Από την άλλη, όμως, δεν είναι αδικαιολόγητες και οι ενστάσεις της τρόικας ότι τα ελεγχόμενα από το Μαξίμου πρόσωπα όχι μόνο δεν θα λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά ενδεχομένως και παρελκυστικά ως προς τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων του νέου Ταμείου.

Ωστόσο όπως αντιτείνουν κυβερνητικοί παράγοντες ο Ζακ Λε Παπ που προαλείφεται για πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ανήκει στο περιβάλλον Λαγκάρντ και επομένως θα είναι επίσης το αφτί των δανειστών στο νέο Ταμείο.


O Γ. Σταμπουλής


Στην περίπτωση του Γιώργου Σταμπουλή, λέκτορα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τον Βόλο, η πολιτική του δράση εστιάζεται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρότι είναι Αθηναίος στην καταγωγή έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πολιτικά θεωρείται ότι ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον Δραγασάκη.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν -μεταξύ των άλλων- την οικονομία της διοίκησης επιχειρήσεων, της στρατηγικής επιχειρήσεων, της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομία της ενέργειας κ.ά. Κυβερνητικές πηγές θεωρούν ότι έχει τα τυπικά προσόντα για να συμβάλει σε ζητήματα αναδιάρθρωσης ΔΕΚΟ όπως αυτά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο το νέο Ταμείο.


Related

Sticky 8392138752282469857

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item