Ενεργή νάρκη εντοπίστηκε στη Σκόπελο

Ενεργή νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση, τυχαία, πριν από ένα περίπου μήνα στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκο...


Ενεργή νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε σε άριστη κατάσταση, τυχαία, πριν από ένα περίπου μήνα στο Λουτράκι της Γλώσσας Σκοπέλου και καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να εξουδετερωθεί.
Η νάρκη, που δεν έχει διαβρωθεί, εντοπίστηκε από παραθεριστή ο οποίος παρατηρούσε το βυθό με μάσκα και ειδοποιήθηκε αμέσως η Λιμενική αρχή του νησιού. Το εύρημα εντοπίστηκε σε βάθος 7 μέτρων και σε απόσταση 70 περίπου μέτρων από την ακτή.
Επιτόπου έσπευσαν άνδρες της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από σχετική ειδοποίηση του Λιμεναρχείου Σκοπέλου, οι οποίοι καταδύθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η νάρκη είναι ενεργή, καθώς δεν έχει υποστεί διάβρωση. Στάθηκε αδύνατη, ωστόσο, η εξουδετέρωση ή η μετακίνησή της, διότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται το νησί.
Γι’ αυτό το λόγο, η Λιμενική αρχή Σκοπέλου απέστειλε έγγραφο στους υπευθύνους της ΔΕΗ, ζητώντας την απομάκρυνση των καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να επαναληφθεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης.Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1498625218844755881

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item