Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Η Μαγνησία υποβαθμίζεται και απαξιώνεται

Την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός νέου σχεδίου για την κοινωνία επισημαίνει το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς για να βγει η χώρα από την κρ...


Την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός νέου σχεδίου για την κοινωνία επισημαίνει το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς για να βγει η χώρα από την κρίση και να έλθει η ανάπτυξη. Επί πλέον σε τοπικό επίπεδο το Δίκτυο προσπαθεί να παρέμβει και να προτείνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της περιοχή που απαξιώνεται και υποβαθμίζεται συνεχώς. Στόχος το επόμενο χρονικό διάστημα να δημιουργηθεί ένα forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η προσχώρηση στο νέο υπερ-ταμείο του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ανανεωτικής Αριστεράς, Άρης Τσουκνίδας, παρουσίασε το σχέδιο παραγωγικής συγκρότησης της χώρας επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στην ουσία προχωρά χωρίς πυξίδα στον συγκεκριμένο τομέα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την επέκταση της συμφωνίας για την εκμετάλλευση του λιγνίτη με Κινεζική Εταιρεία, κάτι που θα επιφέρει πρόστιμα καθώς δεν τηρείται η συμφωνία για τη μείωση των ρύπων. “Γνωρίζαμε ότι μέσα στην κρίση το περιβάλλον θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα αλλά αυτό που συμβαίνει έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία” τόνισε ο κ. Τσουκνίδας φέρνοντας ως παράδειγμα την δημιουργία γηπέδου γκολφ στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη αλλά κυρίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “από το παράθυρο” υιοθετεί πρακτικές που καταργούν “την αρχή της προφύλαξης”. Όπως εξήγησε ο κ. Τσουκνίδας, ενώ στην Ευρώπη γίνεται μία μεγάλη συζήτηση για τη συμφωνία TTIP και την ETA, ο ΣΥΡΙΖΑ “υιοθετεί το καναδικό και αμερικανικό μοντέλο όπου πρώτα κυκλοφορεί ένα προϊόν και μετά κρίνεται αν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον κλπ”. Επιπλέον σημείωσε ότι αυτό δεν αποτελεί κάποια μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιπλέον εξέφρασε την αντίθεση του Δικτύου για τον τρόπο που εδόθησαν οι τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας ότι στην ουσία δημιουργήθηκε ένα νέο καρτέλ διαπλοκής ενώ εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και μειώνονται δραματικά οι θέσεις εργασίας.
Η Μαγνησία υποβαθμίζεται και απαξιώνεται 
Τέλος το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, Παντελής Μαστρογιάννης, επισήμανε ότι σε τοπικό επίπεδο το Δίκτυο προσπαθεί να παρεμβαίνει και να προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα της περιοχής που συνεχώς απαξιώνεται και υποβαθμίζεται. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και θα ζητήσουμε να γίνει ένα ευρύς διάλογος με την κοινωνία, τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για να ληφθούν αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν να παραχωρούνται στο υπερταμείο το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ο Ο.Λ.Β. και να μην εκφράζει την άποψή της η κοινωνία. Επιπλέον οι αντιπαραθέσεις της δημοτικής αρχής με φορείς σε θέματα όπως η Κάρλα, η διαχείριση του νερού κλπ, συμβάλλουν στη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής μας”.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6413692384689558538

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item