Άδικος αποκλεισμός διακριθέντων αθλητών από τις Στρατιωτικές, τις Αστυνομικές Σχολές και την Πυροσβεστική

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Πο...Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνοντας τον άδικο αποκλεισμό των διακριθέντων αθλητών από τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές και την Πυροσβεστική κατά τη διαδικασία επιλογής σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. αναφέρει τα εξής: «Οι αθλητές με σημαντικές αγωνιστικές διακρίσεις τυγχάνουν ευνοϊκών νομοθετικών ρυθμίσεων για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα, με την κείμενη νομοθεσία και όπως αυτή ορίζεται στην ισχύουσα εγκύκλιο εισαγωγής αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016 (Αρ.Πρωτ.Φ.151/125883/Α5/05-08-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ), διευκρινίζονται οι προϋποθέσεις εισαγωγής  διακριθέντων αθλητών στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ή σε άλλη σχολή ή τμήμα Α.Ε.Ι., σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης τους στο μηχανογραφικό δελτίο κατά φθίνουσα σειρά μορίων και εφόσον συγκεντρώσουν αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με το 90% του αριθμού των μορίων του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη σχολή στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος. 
Όπως γίνεται σαφές και στην υπ’ αριθμ. 24215/φ1ΕΞ 16831εις. 12/2/2016 απάντηση του υπουργείου σε συναφή ερώτηση του βουλευτή Ν.Δ. κ. Φορτσάκη, οι αθλητές με διακρίσεις απολαμβάνουν του ευνοϊκού δικαιώματος της καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων εισαγωγής τους σε σχολή της Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, εκτός των Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Γεγονός που συνιστά μια κατάφορη αδικία εις βάρος τους.  Πραγματικά γεννά ερωτήματα το γεγονός της μη πριμοδότησης των διακριθέντων αθλητών για σχολές, στις οποίες η άρτια φυσική κατάσταση, η ικανότητα της σωματικής αντοχής και η ευρωστία είναι εκ των αναγκαίων χαρακτηριστικών, που θα έπρεπε να διέπουν τους υποψήφιους  φοιτητές. Ως εκ τούτου, αθλητές με σημαντικές διακρίσεις αδυνατούν να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου που διέπει την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με αποτέλεσμα να μένουν εκτός όχι μόνο των Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και των Σχολών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν τα μέγιστα στις τάξεις των Στρατιωτικών Σχολών και των σωμάτων Ασφαλείας.  
 


Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
  1. Εάν προτίθενται να εξετάσουν το ζήτημα του άδικου αποκλεισμού των διακριθέντων αθλητών όχι μόνο από τις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και από τις Σχολές της Αστυνομίας και την Πυροσβεστική και να προβούν στην καθολική εφαρμογή του ευνοϊκού νομικού καθεστώτος που διέπει την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. 


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2316575982712709307

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item