Γιορτή αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με μουσικό πρόγραμ μα, φαγητό, κρασί και χορό και  χωρίς την ελάχιστη οικονομική συμμετοχή,  θα γιορτάσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου ...


Με μουσικό πρόγραμμα, φαγητό, κρασί και χορό και χωρίς την ελάχιστη οικονομική συμμετοχή,  θα γιορτάσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 στις 6.00 το απόγευμα στο χώρο του κέντρου «Θεόφιλος» στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου στεγάζονται το Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Δήμου  Βόλου. 

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν τα μέληόλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου που θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας φαγητό και κρασί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Πρόκειται για μία εκδήλωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και δεν επιβαρύνει με κανένα τρόπο τονδημοτικό προϋπολογισμό και τα δημοτικά ταμεία. 

Η Δημοτική Αρχή Βόλου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους, εγκαινιάζοντας νέους χώρους με καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες, έχουν αποδείξει την έμπρακτη υποστήριξη των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στοχεύοντας στην ενθάρρυνση των πολιτών τρίτης ηλικίας για συμμετοχή σε δράσεις και εκδηλώσεις και κυρίως στην έμπρακτη μέριμνα της υγείας τους με ιατρικές εξετάσεις και ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις. Όσον αφορά την ψυχαγωγία και διασκέδαση των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου διοργανώνονται εκδρομές (ημερήσιες και πολυήμερες) εντός και εκτός Ελλάδος που σημειώνουν μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.  

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου από το 1990 με απόφαση Γενικής Συνέλευσης  του ΟΗΕ με στόχο την αναγνώριση της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με την μετάδοση εμπειριών και γνώσεων και τη βοήθεια που παρέχουν στις επόμενες γενιές βοηθώντας στην ανατροφή των παιδιών τους.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 6024452860051838614

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item