Το ΚΚΕ για τη διανομή γάλακτος στον Δήμο Βόλου

Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την καταδίκη του Ηλία Ξηρακιά για τη διανομή γάλακτος στους εργαζομένους...


Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την καταδίκη του Ηλία Ξηρακιά για τη διανομή γάλακτος στους εργαζομένους του Δήμου Βόλου:
Με αφορμή τις εξελίξεις στη δίκη για την για την μη χορήγηση του οφειλόμενου γάλακτος κατά τις περιόδους 2011(Β εξάμηνο), 2012, 2013, στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, που έγινε με παρέμβαση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας (ΔΑΣ – ΟΤΑ), του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας και ύστερα από την αγωγή της επιθεώρησης εργασίας, αποτελεί απύθμενο θράσος και προβοκατόρικη ενέργεια, η τοποθέτηση της κ. Οικονόμου, στελέχους της προηγούμενης δημοτικής αρχής Σκοτεινιώτη και του ΠΑΣΟΚ, αντιδημάρχου οικονομικών και καθαριότητας του Δ.Β., ότι δήθεν η ΔΑΣ ΟΤΑ, απέκρυψε την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, που δικαίωνε τους εργαζόμενους, από το 2014, και ως εκ τούτο ήταν άστοχη ή «εκδικητική» η συνέχιση της δικαστικής προσφυγής εναντίον του κ. Ξηρακιά.
Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια». Αντί να απολογηθούν, γιατί ως δημοτική αρχή δε χορηγούσαν, βάση της συλλογικής σύμβασης εργασίας το γάλα και τα είδη ατομικής προστασίας (δεν τα είχαν προβλέψει καν στον προϋπολογισμό), γιατί δεν κατέβαλαν στους εργαζόμενους του Δ.Β. τα χρήματα που δικαιούνταν από τα μη χορήγηση γάλακτος, εγκαλούν τους εργαζόμενους, τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής τους και την παράταξη που πρωτοπόρα υπερασπίστηκε το δικαιώματα των εργαζομένων, την ΔΑΣ – ΟΤΑ, σε αντίθεση με την συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου, με το ανυπόστατο και αστήριχτο επιχείρημα ότι γνώριζαν την απόφαση για τη δικαίωση των εργαζομένων από το 2014 και ότι δήθεν το απέκρυψαν! Αν είναι δυνατόν; Αντίθετα, αυτοί που γνώριζαν την απόφαση, εκτός από τη σημερινή δημοτική αρχή, ήταν και τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αφού ο νομικός σύμβουλος υπεράσπισης του κ. Ξηρακιά, πρώην αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών, έχοντας πρόσβαση στη δικογραφία, γνώριζε την απόφαση της επιτροπής 152 του 2014, που σημαίνει ότι αυτοί που το απέκρυψαν ήταν τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής μαζί με τη σημερινή αρχή του Μπέου – Θεοδώρου.
Γιατί άραγε δεν αποκάλυψαν την απόφαση έγκαιρα;
Γιατί, όπως και η σημερινή δημοτική αρχή υπηρετούν την ίδια πολιτική. Θέλουν τους εργαζόμενους του δήμου να δουλεύουν για ένα «κομμάτι ψωμί» σε συνθήκες γαλέρας, τα λαϊκά στρώματα να «αγοράζουν το εμπόρευμα» των δημοτικών υπηρεσιών και τους ιδιώτες, τους εργολάβους και τα μονοπώλια να αλωνίζουν το δήμο και να βγάζουν κέρδη! Σ’ αυτή την πολιτική ταυτίζονται η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή, υπηρετώντας την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη τοπική διοίκηση, που είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 974214515189752495

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item