Ιατρικός Σύλλογος: Η μετεστέγαση του Ιατρείου Αλληλεγγύης πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ακόμα και στην περίπτωση που ...Αποφασισμένος να συνεχίσει τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ακόμα και στην περίπτωση που η Δημοτική Αρχή Βόλου επιμείνει στη μεταστέγασή του σε άλλο χώρο, που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ιατρείου. Αυτή είναι η απόφαση που πάρθηκε στο προχτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν παρών και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, Αναστάσιος Μπατζιάκας, ο οποίος ενημέρωσε  ότι ο Δήμος σχεδιάζει να λειτουργήσει στο χώρο του Διαύλου ΚΕΠ Υγείας και μάλιστα ζήτησε τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου. Ωστόσο δεν δόθηκαν από τον κ. Μπατζιάκα συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας, όπως παραδείγματος χάριν με ποια σχέση εργασίας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι γιατροί.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάμη, ο χώρος που στεγάζεται αυτή τη στιγμή το Ιατρείο Αλληλεγγύης ανήκει στο Δήμο άρα έχει το δικαίωμα να ζητήσει μεταστέγαση. Όμως η πρόταση από πλευράς Δημοτικής Αρχής να μεταφερθεί το Ιατρείο από το χώρο που βρίσκεται τώρα επί της οδού Σκενδεράνη, στην μπροστινή πλευρά του Διαύλου, επί της οδού Τοπάλη, δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ιατρείου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τσάμης ο χώρος που στεγάζεται σήμερα το Ιατρείο Αλληλεγγύης επελέγη διότι πληροί τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις : βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει πλήρη αυτονομία και εξασφαλίζει διακριτικότητα στους ασθενείς.
« Οποιοσδήποτε άλλος χώρος κι αν επιλεγεί για μεταστέγαση του Ιατρείου Αλληλεγγύης, θα πρέπει να έχει αυτές τις προϋποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Τσάμης, τονίζοντας ότι σχετική απόφαση για όποια αλλαγή θα πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3569896260344338353

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item