Για πρώτη φορά στη Βουλή η επένδυση στις Νηές (βίντεο)

Να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τον υπουρ...


Να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις Νηές από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο βουλευτής Μαγνησίας άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στο Ελληνικό και στις ωφέλειες της επένδυσης, ενώ έκανε αναφορά στην τουριστική επένδυση του Costa Navarino, για να συνδέσει αυτές τις δυο μεγάλες επενδύσεις με τις περιπέτειες της επένδυσης στις Νηές Μαγνησίας. 
Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών, ο Χρήστος Μπουκώρος ζήτησε να σταματήσει η προσκόλληση στη γραφειοκρατία και στις ιδεοληψίες του παρελθόντος και οι αρμόδιες υπηρεσίες επιτέλους να αποφασίσουν οριστικά για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης στις Νηές. «Η κοινωνία της Μαγνησίας δικαιούται να πληροφορηθεί, αν θα γίνει αυτή η επένδυση ή αν θα παραμείνει σε εκκρεμότητα… για πάντα», τόνισε χαρακτηριστικά.  
Αναλυτικότερα, για την επένδυση στις Νηές ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, το Ελληνικό της Αθήνας, μια επένδυση ύψους 5 δισ. ευρώ, με συντριπτική συναίνεση της Βουλής, σήμερα προχωράει. Με το άλλο Ελληνικό, το Ελληνικό της Ελλάδος, τις 15 λουξ τουριστικές επενδύσεις, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, τι κάνουν οι υπηρεσίες του υπουργείου σας και οι υπηρεσίες του συναρμόδιου υπουργείου Τουρισμού; 
Κύριε Υπουργέ, μια από τις συγκεκριμένες 15 τουριστικές επενδύσεις προορίζεται να υλοποιηθεί στην εκλογική μου περιφέρεια, στο Νομό Μαγνησίας, που πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία και περιμένει την επένδυση ως μάννα εξ ουρανού, καθώς τυγχάνει  της καθολικής αποδοχής από την τοπική κοινωνία. 
Δυο χρόνια τώρα, συνεχίζοντας τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, το υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και αρνείται να αποφανθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης περιοχής.  
Κύριε Υπουργέ, πρόκειται για μια ιδιωτική επένδυση, η οποία όμως θα προσθέσει αξία στην μεγαλύτερη δημόσια υποδομή της Μαγνησίας, που είναι το τοπικό πολιτικό μας αεροδρόμιο, το οποίο υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης μεγάλων τουριστικών μονάδων. Πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει εκατοντάδες  θέσεις εργασίας στο στάδιο της κατασκευής και εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της. Σας θυμίζω ότι η Μαγνησία μαστίζεται με καταγεγραμμένο ποσοστό ανεργίας  κοντά στο 35%. Είστε υποχρεωμένος να λύσετε το πρόβλημα. Πρόκειται για επένδυση που αν υλοποιηθεί θα δώσει υπεραξία στις μικρές και μεσαίες τουριστικές μονάδες του Πηλίου και της Μαγνησίας, η βιωσιμότητα των οποίων εξαρτάται και από την ανάπτυξη του τοπικού αεροδρομίου. Στην οικονομία τα πάντα είναι αλληλένδετα. Στην εποχή μας δύσκολα αναπτύσσονται τουριστικοί προορισμοί χωρίς αεροδρόμια, και δύσκολα αναπτύσσονται αεροδρόμια, χωρίς σημαντικές τουριστικές μονάδες. 

Κύριε υπουργέ, σας καλώ να ξεκαθαρίσετε γρήγορα το θέμα. Το κλίμα αβεβαιότητας, ύφεσης και αποεπένδυσης δεν μπορεί να προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Το αναιμικό σώμα της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αναταχθεί μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτός από το Ελληνικό που συζητάμε σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ακόμη «Ελληνικά» και ένα από αυτά βρίσκεται στη Μαγνησία», κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. 


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1449127231815071513

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item