Αγραφιώτης: Αυτά έκανα στο Ορφανοτροφείο

Στις ενέργειές του ως Πρόεδρος για την αναβάθμιση του Ορφανοτροφείου Βόλου αναφέρεται με κείμενό του ο κ.Αγ. Αγραφιώτης. Αναφέρει ...


Στις ενέργειές του ως Πρόεδρος για την αναβάθμιση του Ορφανοτροφείου Βόλου αναφέρεται με κείμενό του ο κ.Αγ. Αγραφιώτης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αναλυτικά στους 5 μήνες, εκτός των εκατοντάδων καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν και επιλαμβάνομαι, έγιναν τα πιο κάτω  σοβαρά βήματα στο ίδρυμα:

Ξεμπλόκαρα τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ήταν μπλοκαρισμένοι επί 4μηνο από κατάσχεση εργαζομένων και δημιουργούταν πρόβλημα στη λειτουργία του ιδρύματος και η προηγούμενη διοίκηση δεν ξεμπλόκαρε.

Διέκοψα τη συνεργασία με τον έμμισθο λογιστή και τον αντικατέστησα με εθελοντή, γλυτώνοντας 223€ το μήνα.

Έβαλα διαδικασίες και περιγραφή καθηκόντων, σε κάθε θέση του προσωπικού που εργάζεται στο ίδρυμα.

Ετοίμασα με την οικονομική υπηρεσία και υπογράψαμε μαζί με τον ταμία κο Κάβουρα και έπειτα από απόφαση του Δ.Σ,  τους ισολογισμούς 2014 & 2015 που δεν είχαν υπογραφεί από παλιότερη διοίκηση και το ίδρυμα δεν μπορούσε να λάβει την κρατική επιχορήγηση.

Αναθεωρήσαμε & συμπληρώσαμε τον ελλιπή και αναχρονιστικό εσωτερικό κανονισμό.

Δημιούργησα τις προϋποθέσεις πρόσβασης στην κουζίνα, προστατεύοντας τα παιδιά από τυχόν εγκαύματα & τραυματισμούς.

Τέθηκαν όρια και πλαίσια στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των παιδιών, σύμφωνα με επιταγές και του συνηγόρου του παιδιού από το 2015.

Αναζήτησα χορηγίες και δημιούργησα χώρο ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξεκίνησαν υποχρεωτικά μαθήματα για όλα τα παιδιά.

Με τη νέα χρονιά ξεκινούν υποχρεωτικά Αγγλικά για όλα τα παιδιά.

Σύμπτυξα τις 5 ανεξέλεγκτες αποθήκες τροφίμων που υπήρχαν στο ίδρυμα, σε μία πλήρως ελεγχόμενη.

Για πρώτη φορά ξεκινήσαμε συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο, στο οποίο δίνουμε τρόφιμα που κοντεύουν να λήξουν και εκείνοι μας δίνουν τρόφιμα και λαχανικά που δεν έχουμε.

Αλλάξαμε τα ωράρια παρουσίας του προσωπικού, για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών.

Καταβλήθηκε στο προσωπικό το ποσό των 18.000€. έναντι των οφειλομένων τους (75.000€) από προηγούμενες διοικήσεις, επιπλέον των μισθών τους,  που καταβάλλονται κανονικά.

Ξεκίνησαν, με αποφάσεις του Δ.Σ, να εξοφλούνται προμηθευτές από οφειλές παλαιοτέρων διοικήσεων.

Δόθηκαν όλες οι καλοκαιρινές άδειες στο προσωπικό και καταβλήθηκε και το επίδομα αδείας.

Αντικαταστάθηκε το προσωπικό που ομόφωνα αποφασίσαμε, από νέο επιστημονικό προσωπικό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και διαφάνεια και έτσι μείωσα τη μηνιαία ζημιά του ιδρύματος, κατά 1.500-1.800€.

Ερεύνησα, συγκέντρωσα στοιχεία και αποφασίσαμε να καταθέσουμε και κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά 2 παλαιοτέρων διοικήσεων, για κακοδιοίκηση και υπερχρέωση του ιδρύματος με το ποσό των 96.000€ (οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης). Παράλληλα αποφασίσαμε, το ίδρυμα να διεκδικήσει τα χρήματα, από τα μέλη αυτά,  που υπερχρέωσαν το ίδρυμα.

Ως πρόεδρος του ιδρύματος ερεύνησα καταγγελίες, συγκέντρωσα στοιχεία και τα κατέθεσα στη ΦΑΒ, για μέλος της που προέβη σε διάφορες αντικαταστατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και υπεξαίρεση ευτελούς αξίας και προχώρησε ο προβλεπόμενος έλεγχος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Ως μέλος της ΦΑΒ με εξειδικευμένες γνώσεις, μου ανατέθηκε και  ερεύνησα καταγγελίες και συγκέντρωσα όλα τα στοιχεία αντικαταστατικής λειτουργίας της τελευταίας διορισμένης διοίκησης και τα παρέδωσα στην πρόεδρο της  ΦΑΒ, για περαιτέρω ενέργειες που αναμένονται.

Συγκέντρωσα όλα τα δικαιολογητικά, στάλθηκαν στον αρμόδιο φορέα  και έλαβα την άδεια λειτουργίας του ιδρύματος .

Κατάθεσα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη λήψη της ειδικής πιστοποίησης από το ΕΚΚΑ και έτσι θα λάβουμε και την ειδική πιστοποίηση αλλά και τελευταία στιγμή,  μέρος της επιχορήγησης από την περιφέρεια.

Ανταποκρίθηκα σε πρόσκληση του Συνηγόρου του Παιδιού στα γραφεία τους στην Αθήνα στις 12.7.2016, σε σύσκεψη για καταγγελίες του 2015! Δέχθηκα συγχαρητήρια για την εφαρμογή όσων τους ανέφερα και ειδικότερα για τη σύνταξη του νέου αναθεωρημένου εσωτερικού κανονισμού, στον οποίο προβλεπόταν πλαίσια λειτουργίας για τα παιδιά, κάτι το οποίο και ο ίδιος ο Συνήγορος του Παιδιού, είχε διαπιστώσει πως έλειπε.

Ανακάλυψα πως ένα ακίνητο δηλωνόταν 2  φορές στον ΕΝΦΙΑ, με ευθύνη προηγουμένων διοικήσεων.

Ανακάλυψα 167 εκκρεμότητες σε φορολογικές διαδικασίες των ακινήτων του ιδρύματος, με ευθύνη προηγουμένων διοικήσεων.

Ανακάλυψα πως σύμβαση μίσθωσης ακινήτου του ιδρύματος, είχε συνταχθεί με όρους, οι οποίοι δεσμεύουν το ίδρυμα και δεν διασφαλίζουν το δικαίωμά του, σε περίπτωση που επιθυμεί να την καταγγείλει.

Πουλήσαμε με νομική εισήγηση και ομόφωνη απόφαση Δ.Σ, ένα ακίνητο στην τιμή των 33.000€, με νόμιμη και διάφανη διαδικασία, προκειμένου να μειώσουμε την οφειλή των 285.000€ που παρέλαβα και ανέλαβα. Η πώληση αυτή ενδεχόμενα να ματαιωθεί, εξαιτίας οφειλών στο δημόσιο και ΙΚΑ

Αναζήτησα και σύναψα συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών φροντιστών Βόλου για ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα στα παιδιά μας, αλλά και σε παιδιά άπορων οικογενειών της πόλης μας.

Βρήκα, έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας, ποια άτομα προηγουμένων Δ.Σ, ένα εκ των οποίων βρίσκεται και σήμερα μαζί μας, έπαιρναν τρόφιμα από τις αποθήκες του ιδρύματος, παράνομα, δίχως καν απόφαση Δ.Σ

Ενέταξα στην καθημερινότητα των παιδιών, τη συμμετοχή τους στην καθαριότητα και παρασκευή φαγητού.

Ξεκινήσαμε με τον εκπαιδευτικό τομέα του ιδρύματος, προγράμματα επιμόρφωσης & εργοθεραπείας των παιδιών, δίνοντας βαρύτητα σε εκείνα που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, κινητικά και ψυχιατρικά, με την βοήθεια του νέου προσωπικού που είναι άτομα εξειδικευμένα.

Αναζήτησα και έφερα στο ίδρυμα πολυεθνική εταιρεία, η οποία έφερε στα παιδιά αθλητικά ρούχα και παπούτσια και έκανα μια μικρή γιορτούλα στους χώρους του ιδρύματος, για όλα τα παιδιά της πόλης μας, ώστε να δούνε και εκείνα τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές.

Συμμετείχα ως πρόεδρος του ιδρύματος, στις σχολικές γιορτές των ειδικών σχολείων που πηγαίνουν κάποια από τα παιδιά μας. Αυτό έγινε για πρώτη φορά! ΠΟΤΕ δεν είχε πάει κανείς στα σχολεία αυτά!

Στείλαμε όλα τα παιδιά σε κατασκηνώσεις ανά την Ελλάδα, σε καθημερινά μπάνια με τη συνδρομή της μητρόπολης Δημητριάδος και μεριμνούμε για την κοινωνική τους εκπαίδευση, με διάφορες δράσεις.

Πήραμε προς φιλοξενία 3 νέα παιδάκια και σύντομα θα πάρουμε ακόμη1

Συστήσαμε σελίδα του ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας ενημερώνουμε την κοινωνία καθημερινά, για τις δράσεις μας.

Σύντομα το ίδρυμα θα έχει ψυχολόγο για τις ανάγκες των παιδιών.

Συζητώ με το Μητροπολίτη μας, τρόπους συμμετοχής του ιδρύματος στην κοινωνική προσφορά σίτισης απόρων και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

Εισηγήθηκα και αποφασίσαμε ομόφωνα στο Δ.Σ του ιδρύματος,  την ίδρυση επιχείρησης του ιδρύματος, στην οποία θα απασχολούνται παιδιά μας  που φεύγουν από αυτό, στην ηλικία των 18 ετών.

Συμμετείχα προσωπικά, 3 φορές,  στη διακομιδή παιδιού του ιδρύματος, στο Α.Γ.Ν Βόλου προς αντιμετώπιση κρίσεων και έλαβα μέριμνα, για ειδικές πολυήμερες εξετάσεις σε νοσοκομείο της περιφέρειας και της πρωτεύουσας. Η όλη αυτή ενέργεια καλύφθηκε και θα καλυφθεί με προσωπικές μου δαπάνες, οχήματα και παρουσία και συνδρομή των παιδαγωγών του.

Ενημερώνω όλα τα μέλη του Δ.Σ της ΦΑΒ για κάθε δράση της διοίκησης του Ορφανοτροφείου. όπως βλέπεται από το καταστατικό. Συνολικά μέχρι σήμερα έχω αποστείλει πλέων των 30 έγγραφων ενημερώσεων.

Όλα αυτά έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται, ΜΟΝΟ με τη δική μου καθημερινή φυσική πολύωρη παρουσία στο ίδρυμα, ακόμη και μεταμεσονύχτιες ώρες, αλλά και τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Η συμμετοχή των μελών του Δ.Σ (κ.κ Κάβουρα-Χαριτάκη-Κάλλη) είναι μόνο στις συνεδριάσεις, όπως απαιτείται, προκειμένου να επικυρωθούν οι όποιες αποφάσεις.

Η συμμετοχή των μελών της ΦΑΒ στη στήριξη του ιδρύματος, είναι ανύπαρκτη!

Εξυπακούεται πως το προσωπικό του ιδρύματος, πλέον, καταβάλει αδιαμαρτύρητα υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να ακολουθεί όσα καθημερινά του ζητώ, για το καλό των παιδιών αλλά και της λειτουργίας του ιδρύματος πάντοτε.

Το ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΛΛΑΞΕ πραγματικά ΣΕΛΙΔΑ!

Άγγελος Αγραφιώτης

Πρόεδρος Δ.Σ

Ορφανοτροφείου Βόλου

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2259490715580488175

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item