Μπουκώρος: Καθυστερεί η επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις

Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην επιστροφή ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, με κάποιες εξ αυτών να βρίσκονται στην αναμονή για τρ...


Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην επιστροφή ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις, με κάποιες εξ αυτών να βρίσκονται στην αναμονή για τρία και πλέον χρόνια τονίζει σε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, 63.426 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση επιστροφής του ΦΠΑ το τελευταίο διάστημα, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται σταδιακά.     
Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν στην ώρα τους, διαφορετικά τους επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αντιθέτως, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην αποπληρωμή των οφειλών της προς τους ιδιώτες. Η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ σε σύγκριση με πέρυσι και ο φόρος εισοδήματος οδηγούν σε οικονομικό αφανισμό τους επιχειρηματίες, που προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι επιχειρηματίες προσβλέπουν στην καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ προκειμένου να διευκολυνθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Εντούτοις, όχι μόνο οι επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, αλλά δεν εγκρίνονται και τα αιτήματα συμψηφισμών που καταθέτουν. 

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό διευκρινίσεις για την καθυστέρηση στην απόδοση επιστροφής ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, όπως και γιατί αδυνατούν να εγκριθούν τα αιτήματα συμψηφισμών.  

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8506535350207537145

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item