Παράσταση διαμαρτυρίας για τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών (φωτό)

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, για ...


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, για το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά αποκλείστηκαν και φέτος από το πρόγραμμα Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακές Ζωής για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς και στα ΚΔΑΠ,
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, οι ανάγκες για το 2016 είναι αυξημένες σε σχέση με το 2015, κατά 9,2% (132.859 παιδιά), αλλά τελικά το πολυπόθητο «κουπόνι» (voucher) πήραν μόλις 84.800 παιδιά (ένα στα πέντε) Πανελλαδικά. Στο Δήμο Βόλου, καλύφθηκαν 720 θέσεις ωφελούμενων σε Παιδικούς Σταθμούς και σε περίπου άλλων τόσων οικογενειών, δεν έγιναν δεκτές οι αιτήσεις. Επίσης, τραγική είναι η κατάσταση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου, που θα φιλοξενήσουν 25-30 βρέφη.
P60901-115017
«Οι επιχειρούμενες αλλαγές επιβεβαιώνουν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να  ενισχυθεί ακόμη περισσότερη μετατροπή της προσχολικής αγωγής – ενός συλλογικού κοινωνικού δικαιώματος που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους- σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας», αναφέρεται στο υπόμνημα.
Σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και το ΠΑΜΕ, η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Απαιτεί ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο με υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, με σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την ηλικία των παιδί, ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχτεί σωματικά, πνευματικά και κοινωνικά.
Τέλος, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και το ΠΑΜΕ τονίζουν ότι ευθύνες έχει και η Δημοτική Αρχή Βόλου, που όλα αυτά τα χρόνια κινείται στη λογική της διαχείρισης που επιβάλει η ΕΕ, απέναντι σε κάθε λογική αγωνιστικής διεκδίκησης από το κράτος για αύξηση κονδυλίων για τους Παιδικούς Σταθμούς και όλες τις κοινωνικές δομές.


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9047451280668963345

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item