ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Γιατί κατέπεσε το ελικόπτερο από το Στεφανοβίκειο

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον λόγο που κατέπεσε το ελικόπτερο Απάτσι που είχε απογειωθεί από την 1η ΤΑΞΑΣ του Στεφανοβικείου αναζητούν οι...


Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον λόγο που κατέπεσε το ελικόπτερο Απάτσι που είχε απογειωθεί από την 1η ΤΑΞΑΣ του Στεφανοβικείου αναζητούν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr ο πρώτος λόγος που ερευνάται και δημιουργεί πολλά ερωτήματα είναι η ποιότητα καυσίμου με το οποίο είχε εφοδιαστεί το ελικόπτερο. 
Μένει φυσικά όλα αυτά να αποδειχθούν από την έρευνα που διεξάγεται.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα της νοθείας των καυσίμων στον Ελληνικό Στρατό είχε δημοσιοποιήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας.

Στις 14.03.2011 ο κ. Γ. Σούρλας απέστειλε στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο αντίγραφο του φακέλου που είχε ήδη καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρήγγειλε αυθημερόν την παραπομπή του φακέλου στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου και παράλληλα, την άμεση διερεύνηση σε βάθος του όλου θέματος από το ΓΕΕΘΑ και τα τρία Γενικά Επιτελεία των Κλάδων, την υποβολή διακλαδικών προτάσεων για πρόσθετες εγγυήσεις διαφάνειας ως προς τη διακίνηση των καυσίμων και την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οργάνωση συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου της διακίνησης καυσίμων στις Ε.Δ, σύμφωνα με ρητή εντολή που είχε δώσει μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Οκτώβριο του 2009. 
Σημειώνεται ότι παρόμοιες καταγγελίες του κ. Σούρλα είχαν τεθεί υπ’ όψιν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των συναρμοδίων υπουργείων και των εισαγγελικών αρχών και στο παρελθόν.
Πιο συγκεκριμένα, σχετικές ερωτήσεις προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας είχαν υποβληθεί από τον κ. Σούρλα στις 9.10.2006, 8.11.2006, 21.01.2007, 28.01.2007, 28.02.2007. Κατόπιν διαταγής του τότε Αρχηγού ΓΕΣ, σχετικές διοικητικές έρευνες διενεργήθηκαν το 2005 και το 2006, ενώ σχετικά στοιχεία ζητήθηκαν και απεστάλησαν από το ΓΕΣ στο παρελθόν στις εισαγγελικές αρχές και το ΣΔΟΕ. 
Στο ίδιο πλαίσιο έρευνα είχε διεξαχθεί το 2007 και από τον Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9146041575295515473

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item