Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας στο Βόλο

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με την Π.Ε...


Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με την Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων- αγώνες τοξοβολίας  Ανοιχτού Στίβου, ολυμπιακού και σύνθετου στόχου, που προκηρύχτηκαν επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ) και θα  διεξαχθούν τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα στο  Βόλο, στο « Γήπεδο Μακρυνίτσης-Καζανάκι», από τις  10 το πρωί  έως τις 4μ.μ.
Ειδικότερα, την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν Αγώνες Τοξοβολίας Πανελλήνιας Συμμετοχής  και το Σάββατο 24/9 και Κυριακή 25/9/2016  το Κύπελλο Τοξοβολίας Ελλάδας, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ήδη περισσότεροι από 80 αθλητές από διάφορες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή για την πρώτη Κυριακή στις 18/9 και αναμένεται να καταφθάσουν με συνοδούς, οικογένειες, προπονητές κ.λ.π στο Βόλο νωρίτερα από την ημέρα των αγώνων.
Για το Κύπελλο Ελλάδος δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής, αλλά λόγω της σπουδαιότητάς του αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.
Ο Δήμος Βόλου και ο Σ.Σ Βόλου, κάνουν κυριολεκτικά «αγώνα δρόμου» για να ετοιμαστεί  έγκαιρα ο αγωνιστικός χώρος, δεδομένου ότι πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες της Τοξοβολίας.
toxovolia-2
Η τοξοβολία είναι ένα μοναδικό άθλημα. Μπορεί να μην είναι ακόμη πολύ γνωστό και ευρέως διαδεδομένο αλλά κερδίζει έδαφος ειδικά στις μικρές ηλικίες γιατί είναι πολύ συναρπαστικό  Οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αγώνες αγωνίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες οι οποίες κρίνονται με βάση το είδος του τόξου (ολυμπιακό ή σύνθετο τόξο), το φύλλο και την ηλικία(άνδρας-γυναίκα,νέος άνδρας-νέα γυναίκα, έφηβος-νεάνιδα κοκ) αλλά και με βάση την απόσταση (70m,60m,50m,40m,30m,18m).
Το αγωνιστικό θέαμα για το κοινό είναι θεαματικό. Περισσότεροι από 50 αθλητές βρίσκονται ταυτόχρονα στην γραμμή βολής έτοιμοι για να ρίξουν τα βέλη τους σε 40 στόχους απέναντί τους, με την έναρξη του χρόνου,  προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα, αφού τα βέλη τους εκτοξεύονται σχεδόν ταυτόχρονα από μεγάλες και διαφορετικές αποστάσεις
Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.
Στα σχολεία της α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, η Δ/νση Αθλητισμού Δ. Βόλου θα αποστείλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και  ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας,  που διεξάγεται τόσο σε κλειστό όσο και σε υπαίθριο στίβο, είναι εξόχως θεαματικό και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά στις νεαρές ηλικίες.
Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί  με την αρωγή   των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Related

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 5513981329302193413

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item