Ζητούν εξηγήσεις για την Γιορτή Κρασιού Αγχιάλου

Δεκαπέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου ζητούν ενημέρωση για την οικονομική διαχείριση αλλά και την διοργάνωση γενικότερα της Γιορτής ...


Δεκαπέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου ζητούν ενημέρωση για την οικονομική διαχείριση αλλά και την διοργάνωση γενικότερα της Γιορτής Κρασιού της Νέας Αγχιάλου.
Με την 520/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου αποφασίστηκε η απ’ ευθείας εκμίσθωση Δημοτικού χώρου σε δυο Συλλόγους, με έδρα την Ν. Αγχίαλο, για τη διενέργεια της Γιορτής Κρασιού από 12 έως και 15 Αυγούστου του 2016. Η απόφαση αυτή κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση άκυρη, όπως προκύπτει από την με αρ. πρωτοκόλλου 2509/137164/12-08-2016.
Την 19-08-2016, με ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή έκανε λόγο για ρεκόρ εισπράξεων που ανήλθαν σε 95.000 €, με τα έξοδα να φθάνουν τις 73.000 €. Επιπρόσθετα, στην ίδια ανακοίνωση, αναφερόταν ότι οι διοργανωτές θα διαθέσουν μέρος των κερδών τους σε διάφορα ιδρύματα του Δήμου, σημειώνουν οι σύμβουλοι, οι οποίοι συνεχίζουν: «Με την ανακοίνωση αυτή καθίσταται απολύτως σαφές ότι η Δημοτική Αρχή έχει πλήρη εικόνα σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία των εκδηλώσεων και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που να δεσμεύει τους διοργανωτές ώστε κάθε χρόνο να διαθέτουν και μέρος των κερδών τους σε διάφορα και διαφορετικά κάθε χρόνο ιδρύματα», τονίζουν.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι ερωτούν τη Δημοτική Αρχή αν έλαβε γνώση την 12η Αυγούστου από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περί της μη νομιμότητας της εκμίσθωσης του χώρου των εκδηλώσεων (η 12η Αυγούστου είναι η ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης και ταυτόχρονα ήταν και η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων).
Ακόμη ζητούν να πληροφορηθούν αν εισπράχθηκε το μίσθωμα από τον Δήμο και σε κάθε περίπτωση με βάση ποια απόφαση εισπράχθηκε ή θα εισπραχθεί το μίσθωμα από τη στιγμή που ακυρώθηκε η 520/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί εκμίσθωσης του δημοτικού χώρου.
Τέλος, με δεδομένη την πλήρη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για τα έσοδα της εκδήλωσης, όπως καταγράφεται στην ανακοίνωσή της, ερωτάται :
Α. Ποιος ο αριθμός των εισιτηρίων που διατέθηκαν με αντίτιμο ξεχωριστά για κάθε ημέρα των εκδηλώσεων και συνολικά;
Β. Πόσα τα συνολικά έσοδα από άλλες πηγές που είχαν άμεση σχέση με τις εκδηλώσεις;
Γ. Πώς προκύπτουν αναλυτικά τα έξοδα που αναφέρονται στην ανακοίνωση;
Δ. Πόσα συμβόλαια υπογράφηκαν με τους καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στις εκδηλώσεις από 12 έως και 15 Αυγούστου, τι ποσό προβλέπεται για τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά και τι καλύπτει το ποσό αυτό;
Την επερώτηση υπογράφουν οι 15 σύμβουλοι των μειοψηφιών και ανεξάρτητοι:, και συγκεκριμένα οι: Ανδρέου – Μεϊκοπούλου Ελένη, Αποστολάκης Ιάσων, Γαργάλας Κων/νος, Διαμαντένιας Θεολόγης, Δραμητινός Ματθαίος, Καλυβιώτης Αχιλλέας, Κανελλής Νικόλαος, Κοκκινάκη Φωτεινή, Λαϊνάς Γιάννης, Λαμπρινίδης Φώτης, Μολοχίδης Γιάννης, Οικονόμου Αναστασία, Παπατόλιας Απόστολος , Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Στόϊκος Νικόλαος.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4305004000054076307

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item