Στον δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου απαντά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

Κύριε Δήμαρχε,   απαντώντας στην από 19-9-2016 επιστολή σας, που είναι η πρώτη που απευθύνεται προς τον Σύλλογό μας από την παρούσα Δημοτική...Κύριε Δήμαρχε, απαντώντας στην από 19-9-2016 επιστολή σας, που είναι η πρώτη που απευθύνεται προς τον Σύλλογό μας από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σας επισημαίνουμε τα εξής:

Θεωρούμε αυτονόητη κάθε προσπάθεια, που κατατείνει στην ολοκληρωμένη υλοποίηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό και τη ζωνοποίηση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Ν.Ιωνία. Η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού είναι βέβαιο ότι θα επιλύσει χρόνια προβλήματα των κατοίκων αμφοτέρων των Δημοτικών Ενοτήτων.

Είναι προφανές, ακόμη και σε στερούμενους όπως εμείς οι δικηγόροι τεχνικών γνώσεων, ότι το έργο της τηλε-εποπτείας πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσανάλογη διόγκωση του κόστους. Έτσι θεωρούμε αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς να εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια χρηματοδότησης του συγκεκριμένου τμήματος έργου.

Ωστόσο εκφεύγει του γνωστικού αντικειμένου του Δ.Σ.Β. και συνεπώς της αρμοδιότητας έκφρασης έγκυρης άποψης επ’ αυτού, το ζήτημα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου τμήματος έργου μέσω ΕΣΠΑ, αν μάλιστα ευσταθούν δηλώσεις για το θέμα αρμοδίων Αρχών, όπως :

α)Ότι το έργο δεν ήταν ώριμο ως προς τη μελέτη και ως προς την υποβολή του φακέλου. β) Ότι το σύστημα της τηλε-εποπτείας δεν ήταν επιλέξιμο για χρηματοδότηση όχι μόνο για τον Δήμο Βόλου, αλλά και για τους  υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας, που υπέβαλαν προτάσεις. γ) Ότι το πρόγραμμα ελέγχεται από τη Διαχειριστική Αρχή, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης σ’ αυτό. δ) Ότι η ΔΕΥΑΜΒ αδυνατεί να καλύψει τις 500.000 ευρώ του υποέργου της τηλε-εποπτείας, τη στιγμή που η συνολική χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δαπάνη ανέρχεται σε 13.000.000 ευρώ.

Πιστεύουμε ότι στην παρούσα στιγμή όσοι εμπλέκονται στις σχετικές διαδικασίες, πρέπει να λειτουργήσουν με γνωστική επάρκεια, θεσμική νηφαλιότητα και αλληλοσεβασμό. Η δαιμονοποίηση Αρχών, η κατασκευή εχθρών της πόλης, είναι βέβαιο ότι θα φέρουν τα αντίθετα από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3926968445818922742

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item