Κάλεσμα της ΛΑΕ σε αντιφασιστική συγκέντρωση στον Βόλο

Κάλεσμα σε αντιφασιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας απευθύνε...


Κάλεσμα σε αντιφασιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας απευθύνει η ΛΑΕ Μαγνησίας:
«Τρία χρόνια πριν, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που προστέθηκε στις δολοφονίες και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών πολιτών και αριστερών δυνάμεων, υπήρξε η κορύφωση μιας προσπάθειας των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού να εδραιώσουν την αυτονομημένη φασιστική και ναζιστική βία των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Η αντιφασιστική συνείδηση της κοινωνίας δεν τους επέτρεψε να υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο.
Η αυτοπεποίθησή τους ενισχύεται από την μνημονιακή προδοσία και την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νεοφιλελεύθερο τόξο, γεγονός που κατάφερε τεράστιο πλήγμα στην πολιτική αξιοπιστία της αριστεράς, που είχε κερδηθεί με τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων ανθρώπων. Ενισχύεται ακόμη από την υιοθέτηση μιας μισαλλόδοξης, ξενοφοβικής και ρατσιστικής ατζέντας στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα, κέντρα κράτησης και πολιτικές εξαθλίωσης και γκετοποίησης. Ενισχύεται από την υπονόμευση των κοινωνικών κατακτήσεων, την εσωτερική υποτίμηση της εργασίας και την συρρίκνωση της δημοκρατίας στην Ε.Ε.
Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό και τον ναζισμό να ξανασηκώσουν κεφάλι. Ο αντιφασιστικός και αντιρατσιστικός αγώνας είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγώνα ενάντια στην λογική της ΤΙΝΑ, των μνημονίων και των κοινωνικών αποκλεισμών».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1333778401333166921

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item