Σηκώνει τα χέρια ψηλά” η Περιφέρεια στη Μαγνησία για το θέμα παράνομης καύσης ελαστικών

Τ ην ανυπαρξία ελέγχων από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την καύση ελαστικών και καλωδίων στο Βόλο, κ...


Την ανυπαρξία ελέγχων από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την καύση ελαστικών και καλωδίων στο Βόλο, καταγγέλλουν κάτοικοι των περιοχών Ν. Ιωνίας, Μελισσατίκων αλλά και Βόλου. Εδώ και δέκα πέντε ημέρες δυσοσμία καλύπτει πολλές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, κατά τις βραδινές ώρες αλλά και νωρίς το πρωί.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι έχει συσταθεί ένα κλιμάκιο ελέγχου καθώς οι καταγγελίες έφθασαν και στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων (ΠΕΜΣ).  Όμως ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι παραβάτες.
Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πολίτες που απευθύνονται και σε Αστυνομία αλλά και Πυροσβεστική, οι υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες και ζητούν οι καταγγελίες να κατατεθούν επώνυμα για να προωθηθούν αρμοδίως. Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε ότι στα κλιμάκια ελέγχου συμμετέχουν και αστυνομικοί όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν προσέρχονται διότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Επίσης υπάρχει απροθυμία από υπηρεσιακούς παράγοντες να πάνε για έλεγχο τις νυχτερινές ώρες, χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα συναντήσουν.
Το θέμα της καύσης ελαστικών και καλωδίων από αθίγγανους είναι μια πολύ παλιά ιστορία και παραμένει άλυτη με κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι ο τοξικός καπνός που εκλύεται από την καύση των ελαστικών περιλαμβάνει επικίνδυνες ουσίες όπως αιωρούμενα σωματίδια, διοξίνες, βαρέα μέταλλα, που επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο. Επιπλέον η τοξική τέφρα, όταν “καθίσει” στο έδαφος, θα γεμίσει με διοξίνες το νερό και το χορτάρι, καταστρέφοντας ζωική και φυτική παραγωγή.


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8413827449155159204

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item