Επιστολή της ΟΕΒΕΜ στον Τρ. Αλεξιάδη για "θανατηφόρα πρόστιμα"

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απέστειλε το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ με θέμα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επ...


Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απέστειλε το ΔΣ της ΟΕΒΕΜ με θέμα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επαγγελματίες.
Η επιστολή:
«Το τελευταίο διάστημα στην Ομοσπονδίας μας λάβαμε αρκετά τηλεφωνήματα – παράπονα από επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους, αναφορικά με ένα θανατηφόρο πρόστιμο το οποίο διαλύει ολοσχερώς και δυσχεραίνει περισσότερο την ήδη ασφυκτική κατάσταση των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ν. 4174/2013 και τα άρθρα 54 & 13 όποιος δηλώσει απώλεια οποιασδήποτε αριθμητικής ποσότητας στοιχείων του επιβάλλεται πρόστιμο χωρίς περαιτέρω διερεύνηση ύψους 2.500€. Με άλλα λόγια εάν κάποιος επιχειρηματίας δηλώσει απώλεια φύλλου – δελτίου αποστολής θα του επιβληθεί το ίδιο πρόστιμο με κάποιον επιχειρηματία που δηλώνει απώλεια 10 μπλοκ. Στην όλη επιβολή του προστίμου δεν λαμβάνεται υπόψη κανένα στοιχείο της εταιρείας. Δηλαδή 2.500€ πρόστιμο θα επιβληθεί σε κάποιο περίπτερο, 2.500€ θα επιβληθεί σε κάποια βιομηχανία. Οι περαιτέρω ενέργειες είναι προσφυγή αλλά και πάλι λόγο γραφειοκρατίας ή άλλων θεμάτων το πρόστιμο παραμένει στις 2.500€.
Το μέτρο αυτό είναι εξόφθαλμα άδικο καθώς δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας ως προς της ποσότητας των απωλειών. Αυτή τη στιγμή μετά το 15 Αύγουστο και ως προς τα μέλη μας έχουμε γίνει δέκτες 15 τηλεφωνικών παραπόνων από επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους οι οποίοι θεωρούν το μέτρο θανατηφόρο και άδικο.
Ζητούμε λοιπόν:
  1. Εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας δηλαδή εάν κάποιος επιτηδευματίας δηλώσει απώλεια ένα φύλλο έως 2 μπλοκ η ποινή να είναι 586€ όπως ήταν στο ΚΒΣ με δυνατότητα διοικητικού συμβιβασμού στο 1/3.
  2. Πάνω από τα 2 μπλοκ να υπάρξει αναλογική εφαρμογή του νόμου σύμφωνα με ότι ίσχυε στο ΚΒΣ.
Επειδή το θέμα είναι φλέγων και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για τις επιχειρήσεις μας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6237142165832657622

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item