Έκθεση αγιογραφίας, βυζαντινής ζωγραφικής, θρησκευτικής τέχνης

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Έκθεση Αγιογραφίας, Βυζαντινής Ζωγραφικής και...Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Έκθεση Αγιογραφίας, Βυζαντινής Ζωγραφικής και Θρησκευτικής Τέχνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2016 με θέμα, «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των γεύσεων» και είναι μια ακόμη επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, της Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός» και της «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Ἡ έκθεση θα φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας για δέκα ημέρες., έως 15 Οκτωβρίου. Οργανώνεται στα πλαίσια του φετινού θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» και θα έχει ως θέμα: «Χρώμα και Γεύση». Θα περιλαμβάνει έργα πού έχουν αναφορά κατά κυριολεξία ἤ μεταφορικά στις γεύσεις.
Μαζί με τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθεί και εσπερίδα, στην οποία θα ομιλήσουν:ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, με θέμα την εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ ως αποτύπωση της Αγίας Τριάδος, και ὁ δεύτερος είναι ὁ Αρχιμ. Αντρέας Κονάνος, με θέμα:«Πείνα και δίψα Χριστού».   Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρατίθενται βιολογικά εδώδιμα είδη πού παράγονται με φροντίδα και αγάπη από τίς αδελφές της Γυναικείας Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Μετά το τέλος των ομιλιών οι αδελφές της Ιεράς Μονής θα έχουν ετοιμάσει και θα προσφέρουν μικρό μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τούς παρευρισκόμενους.
Την  εκδήλωση θα συντονίσει ο Δ/ντής της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας», κ. Νίκος Βαραλής. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από  14:00  έως 21:00 καθημερινά και Σάββατο 11.00 έως 15.00. Κυριακή κλειστά.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 9182170294793773823

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item