Μετά το Ροστώβ έρχεται Ινδία και Κίνα

Θετικά αξιολογεί την παρουσία, τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των απλών πολιτών της ρωσικής πόλης Ροστώβ, στην ...


Θετικά αξιολογεί την παρουσία, τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των απλών πολιτών της ρωσικής πόλης Ροστώβ, στην ειδική έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής, για να γνωρίσουν από κοντά την πόλη του Βόλου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με τις γεύσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, η ομάδα του Δ. Βόλου.
Ήδη πολύ καλές προοιωνίζονται οι συνθήκες για την επίτευξη ενός εκ των μείζονων στόχων της αποστολής, δηλαδή αυτός της διείσδυσης προϊόντων από τοπικές επιχειρήσεις στην εκεί αγορά, όπως κατέδειξαν οι πρώτες επαφές και οι διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται σε επιχειρηματικό, πια, επίπεδο, με πολλά ραντεβού στη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Ο σε αργία δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που μετείχε μόνο στο κομμάτι της εμπορικής και τουριστικής προβολής της περιοχής μας. καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας πως ο σκοπός της παρουσίασης είναι η ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων, υπογραμμίζοντας ότι ο Βόλος αποτελεί συνδυασμό μιας τουριστικής πόλης με μοναδικά τοπικά ποιοτικά προϊόντα και πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι οι προσπάθειες για να βγει ο Βόλος από την απομόνωση που τον είχαν καταδικάσει θα συνεχιστούν εντατικά και στόχοι για ανάλογες πρωτοβουλίες είναι οι τεράστιες αγορές της Ινδίας και της Κίνας, κατά χρονική σειρά.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων της Βολιώτικης παρουσίασης ήταν ο Υφυπουργός οικονομικών της κυβερνητικής περιφέρειας του Ροστώβ, τέσσερις αντιδήμαρχοι της πόλης, ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οικονομικοί διευθυντές επιχειρήσεων, εκπρόσωποι του Ρώσου επιχειρηματία Ιβαν Σαββιδη, τουριστικοί πράκτορες , εκπρόσωποι της ελληνικής κοινότητας της πόλης και πλήθος κόσμου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου στην διοργάνωση της παρουσίασης αυτής δίνοντας προτεραιότητα στον τουρισμό του Βολου, του Πηλίου και συνολικά της Μαγνησίας κάτι που φάνηκε και από το έντονο ενδιαφέρον οκτώ τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας για την περιοχή και την συνεργασία με την Ένωση.
Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου κ. Γιάννης Κίτσιος αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για συνεργασίες και εισαγωγές ´όπως και στη συμφωνία για εισαγωγή κρασιών από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ του κ. Ιβαν Σαββιδη.
Ο κ. Διονύσης Βαλασσάς διευθυντής του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοριν, εξήρε την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για συμμετοχή των επιχειρηματιών στην Βολιώτικη αντιπροσωπεία, καθώς παρά το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα, υπήρξαν συζητήσεις για επικείμενη συνεργασία με δυο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ο τυροκόμος κ. Παναγιώτης Καρακάνας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κόσμου στα βολιώτικα βραβευμένα τυροκομικά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για επικείμενες εμπορικές συμφωνίες.
Ο κ. Λευτέρης Πλασταρας, ιδιοκτήτης χυτηρίου με ειδίκευση στην κατασκευή υλικών ύδρευσης και φωτισμού αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη του αιρετού δημάρχου Βολου, Αχ. Μπέου στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, και τόνισε πως οι συναντήσεις με οικονομικούς διευθυντές και επιχειρηματικές του χώρου στη Ρωσία θα οδηγήσουν και σε περαιτέρω συνεργασίες.
Για τους επισκέπτες της έκθεσης των ελληνικών προϊόντων υπήρξε ένας πλούσιος και γευστικότατος μπουφές, φυσικά από προϊόντα της Μαγνησίας, με σπεσιαλιτέ, από το Βόλο, αλλά και όλη την Ελλάδα, που ετοίμασαν οι σεφ Ευστάθιος Δαμασιώτης και Μιχάλης Πουλαράκης .

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6271565580005497996

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item