Μαθητές από τη Νυρεμβέργη στον Βόλο

Μαθητές του 1 ου  Γυμνασίου Βόλου και του  Melanchthon Gymnasium   της Νυρεμβέργης υποδέχθηκε σήμερα  Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016  στο Δημαρ...


Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και του MelanchthonGymnasium της Νυρεμβέργης υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Βόλου η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών του Γερμανικού σχολείου στον Βόλο. 

Ειδικότερα το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετέχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το MelanchthonGymnasium της Νυρεμβέργης, ένα από τα παλαιότερα Γυμνάσια της Γερμανίας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1526 και στο οποίο διδάσκεται το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών (οι μαθητές διδάσκονται τέσσερις ώρες αρχαία ελληνικά την εβδομάδα). 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος 13 μαθητές του 1ουΓυμνασίου και 13 μαθητές του Γερμανικού Σχολείου μαζί με τους συνοδούς τους επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 το Μουσείο Πόλης και στην συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Βόλου όπου η κ. Τοκαλή μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της πόλης ενώ ο Πρόεδρος κ. Νίκος Ντόκο και μέλη του Συλλόγου Αργοναυτών Ν. Μαγνησίας έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία της Αργούς. 

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε βιντεοπαρουσίασημε πληροφορίες για την Αργώ και την ιστορία της, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην παραλία του Βόλου όπου και είχαν την ευκαιρία να δούνε τηνσύγχρονη Αργώ από κοντά. 

Τέλος στους μαθητές δόθηκαν από την κ. Τοκαλήαναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Βόλου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5217689525775921693

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item