Ο Μουτζούρης «ταξίδεψε» και εκτίθεται στη ΔΕΘ

Με ειδικό πολυαξονικό όχημα, έφτασε χθες στην Θεσσαλονίκη από τον Βόλο η ατμήλατη μηχανή του «τραινάκι του Πηλίου» προκειμένου να αποτελ...


Με ειδικό πολυαξονικό όχημα, έφτασε χθες στην Θεσσαλονίκη από τον Βόλο η ατμήλατη μηχανή του «τραινάκι του Πηλίου» προκειμένου να αποτελέσει το ντεκόρ του εκθεσιακού περιπτέρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την άφιξη της ατμήλατης στο χώρο του περιπτέρου 3 της ΔΕΘ, συνεργείο του ΟΣΕ ξεκίνησε την διαδικασία της τοποθέτησης της μηχανής πάνω στις ράγες.
Η μουσειακή ατμήλατος, που ανήκει στην ιδιοκτησία του ΟΣΕ, για πολλά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων από τον Βόλο στις Μηλιές.
Είναι μεταξύ των λίγων ατμήλατων μηχανών που διαθέτει ο Ελληνικός σιδηρόδρομος και που τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες από τον ΟΣΕ να αξιοποιηθούν για τουριστικούς λόγους.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του «Θηρίου» στο χώρο της εκθέσεως μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν για την ιστορία του σιδηροδρόμου και ιδιαιτέρα για την ατμήλατη μηχανή του Πηλίου η οποία κατασκευάστηκε το 1903.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9069257118894171726

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item