Επίσκεψη ΙΠΠΌΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟ 1ο Δημοτικό Αισωνίας

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, μέλη του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" επισκέφθηκαν το 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ - ΔΙΜΗΝΙΟΥ ύστερα από σχετ...


Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, μέλη του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" επισκέφθηκαν το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ - ΔΙΜΗΝΙΟΥ ύστερα από σχετική πρόσκληση.
Η επίσκεψη έγινε με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. 
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθέτησε το σύνθημα της Μαθητιάδας ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους»

Λίγο μετά τις 11:00π.μ., το σχολείο καλωσόρισε τα μέλη του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ", τα οποία συζήτησαν με τα παιδιά πριν και μετά την προβολή της ενημερωτικής ταινίας παραγωγής της Εκπαιδευτική Τηλεόρασης με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία.  
Οι εύστοχες ερωτήσεις, οι ειλικρινείς απαντήσεις αλλά και η συζήτηση ανέδειξε τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ευθύνη όλων μας στην άρση όλων των στερεότυπων και προκαταλήψεων. 
Η διαπίστωση ότι η αναπηρία δεν είναι πρόβλημα αλλά κατάσταση και ότι η οργάνωση της καθημερινότητας και η στάση της κοινωνίας την εμφανίζουν έτσι,  έβαλαν σε σκέψεις μαθητές και δασκάλους. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η στάση της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι σε γενικές γραμμές αρνητική και οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία με οίκτο, απόρριψη και δεν προσπαθούν να συνάψουν σχέσεις μαζί τους. 
Στη συνέχεια τα μέλη του  "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ"  αφού, έκαναν μια σύντομη ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου για το τι είναι οι παραολυμπιακοί αγώνες, τα παραολυμπιακά αθλήματα και τις  κατηγορίες των αθλητών που μπορούν να πάρουν μέρος, η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κα. Αναστασία Μορφογιάννη και με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βόλεϊ καθιστών.
Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη δράση του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" για τη συλλογή των καπακιών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να προσφερθούν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες απόκτησης.
Η κοινωνική αλληλεγγύη και η προσφορά συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος με την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και της ανακύκλωσης
Αμέσως μετά έγινε παράδοση καπακιών που συνέλεξαν τα παιδιά, μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά και τροφίμων για τα μέλη και τις οικογένειες του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ". 
Τα μέλη του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εμπνευστές του πρότζεκτ για το περιβάλλον - περιβαλλοντικά προβλήματα & αναπηρία, (Γουίλερ και Ντόνα), οι οποίοι βρέθηκαν στο σχολείο για ανάλογη ενημέρωση, το ΙΜΕΑΔ (Ινστιτούτο Μελετών Εκπαίδευσης & Αειφoρικής Διαχείρισης) και εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Το Δ.Σ. του "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ" αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας - Διμηνίου κ. Βασίλη Δραχτίδη, την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου κα Αναστασία Μορφογιάννη καθώς επίσης τους εκπαιδευτικούς  και όλους τους μαθητές του Σχολείου που βοήθησαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7709085662622035731

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item