Στην Αθήνα 14 και 15 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα;

Πριν την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται για δύο μέρες στην Αθήνα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες. Όπω...


Πριν την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Μπαράκ Ομπάμα έρχεται για δύο μέρες στην Αθήνα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες. Όπως είναι φανερό και από το timing της επίσκεψης, το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τις πληροφορίες για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα δεν έχει σχολιάσει ακόμα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ομπάμα κατά λιτότητας και υπέρ Ρέντσι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικρίνει την πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη και εκφράζει την ισχυρή υποστήριξή του προς τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα La Repubblica.
«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας έχουν συμβάλει στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη», δηλώνει ο αμερικανός πρόεδρος στην αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα.
«Ορισμένες χώρες είδαμε ότι βρέθηκαν επί σειρά ετών σε οικονομικό τέλμα, το οποίο αύξησε τις οικονομικές δυσκολίες και τους φόβους που διαπιστώνουμε (να αναφύονται) σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ιδίως στους νέους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθούν άνεργοι», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον οποίο «οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις και η συνολική πολιτική ενόραση του Ρέντσι είναι ιδιαίτερα σημαντικές».
Ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι στη συγκυρία αυτή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει δίκιο να εισάγει μεταρρυθμίσεις, αλλά επίσης να διεκδικεί περισσότερο «χώρο για την πραγματοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης».
«Σε όλη την Ευρώπη, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η ίδια η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με τον υπαινιγμό ότι οι χώρες θα ήταν σε καλύτερη θέση έξω από την Ένωση», λέει ο Ομπάμα, αλλά «σε στιγμές σαν κι αυτές είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε πόσο οι χώρες μας και οι ζωές μας ευνοούνται από την ολοκλήρωση αυτή».

Related

ΕΛΛΑΔΑ 9107884888132127405

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item