Ολοκληρώθηκε στο Βόλο το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα την Αποτέφρωση

Χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τα κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, αλλά και για τα ζητήματα που παρουσιά...


Χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τα κέντρα αποτέφρωσης νεκρών, αλλά και για τα ζητήματα που παρουσιάζονται σχετικά με το έργο των ιατροδικαστών, κι όχι μόνο, εξήχθησαν στη διάρκεια του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Εξελίξεις των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα. Αποτέφρωση νεκρών» που συνδιοργάνωσαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Βόλο, η Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, η «Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης», η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εξέχοντες επιστήμονες και ειδικοί προσέγγισαν το θέμα της αποτέφρωσης απ’ όλες τις πλευρές και πρόσφεραν «τροφή» προς σκέψη στους συνέδρους και παρευρισκόμενους.

Στο συνέδριο το παρών έδωσαν τοπικοί φορείς και πλήθος μελών της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών από όλη την Ελλάδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γ. Κίτσιος, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές για τη πρόσκληση ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και εκτίμησε ότι τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι πολλά και θετικά. Στο συνέδριο, αναγνώστηκαν οι χαιρετισμοί του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΣΔΑ Κ. Πουλάκη, της Υφυπουργού Υποδομών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, καθώς και του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθούν.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος Νικ. Αγγελέτος ανέφερε μεταξύ άλλων «…Είμαστε εδώ όχι για να αντιδικήσουμε αλλά για να καταθέσει ο καθένας τις απόψεις του, τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του και να ενημερώσουμε όλους τους παρευρισκόμενους για την αποτέφρωση των νεκρών….Η αποτέφρωση παραμένει ως επιλογή, αλλά η ταφή δείχνει να κερδίζει «έδαφος». Στις 15/3/2006 με το αρ. 35 στο Ν.3348 γίνεται το πρώτο νομοθετικό βήμα για το δικαίωμα της αποτέφρωσης των νεκρών στη χώρα μας σε όσους το επιτρέπουν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καύση είναι η δήλωση του αποθανόντος ότι επιθυμεί να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία ή η αντίστοιχη δήλωση συγγενών εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. Τα τελευταία χρόνια, η αποτέφρωση επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο ως επιλογή, ενώ σύμφωνα με στοιχεία, ο αριθμός αυτών που επιθυμούν να αποτεφρωθούν έχει αυξηθεί κατά 15%...».

Μάλιστα, ο κ. Αγγελέτος, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις τα μέλη θα πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας που είναι κομμάτι της ζωής μας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 489567112375377875

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item