Παραπλανητικές διαφημίσεις υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια»

Παραπλανητικές διαφημίσεις με προϊόντα που σύμφωνα με την Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου (Ε.Ε.Κ.Β.) είναι αμφισβητούμενα ως προς ...


Παραπλανητικές διαφημίσεις με προϊόντα που σύμφωνα με την Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου (Ε.Ε.Κ.Β.) είναι αμφισβητούμενα ως προς την ποιότητα, τη σύνθεση και την προέλευση έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα τα social media. Η Ε.Ε.Κ.Β. ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να ελεγχθεί η προέλευση αυτών των προϊόντων προκειμένου να προφυλαχτούν οι καταναλωτές.

Αναφέρεται μάλιστα σε συγκεκριμένα παραδείγματα διαφημίσεων που υπόσχονται «της Παναγιάς τα μάτια» όπως ανόρθωση στήθους χωρίς χειρουργείο, μάσκες προσώπου για να φύγουν οι ρυτίδες για πάντα, δοκιμασμένες μεθόδους για να χάσει κάποιος 30 κιλά, μια φτηνή και απλή θεραπεία για τις αρθρώσεις».

«Στις 4 Ιουνίου 2015 με δελτίο Τύπου αλλά και με γραπτή παρέμβαση στις 18 Ιουνίου 2015 προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού -υπογραμμίζεται από την Ενωση σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Βασ. Χαλαστάρας- είχαμε γνωστοποιήσει τις καταγγελίες πολλών καταναλωτών για παραπλανητικές διαφημίσεις αγνώστων προϊόντων που ενδεχομένως να κρύβουν και κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, διαφημίσεις οι οποίες αναρτώνται σε πολλά site στο διαδίκτυο. Με παρέμβαση οι αρμόδιες αρχές είχαν ανταποκριθεί στις καταγγελίες των καταναλωτών και στην γνωστοποίηση τους εκ μέρους της Ενωσής μας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάψει η ανάρτηση τέτοιων διαφημίσεων.Το τελευταίο διάστημα, έχουν αρχίσει ξανά να αναρτώνται παραπλανητικές διαφημίσεις με προϊόντα αμφισβητούμενα ως προς τη σύνθεση, την προέλευση και φυσικά την αποτελεσματικότητα τους σε σχέση με όσα υπόσχονται. Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να προφυλάσσουν τους καταναλωτές από αμφίβολης προέλευσης και αποτελεσματικότητας προϊόντα, καθώς και από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Καλούμε τους καταναλωτές να απορρίπτουν διαφημιζόμενα προϊόντα που δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, ενώ υπόσχονται τη λύση για κάθε πρόβλημα εμφάνισης, υγείας κλπ.».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4545131832268581366

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item