Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών Αλμυρού λόγω παρατεταμένης ξηρασίας

Αναφορά κατέθεσε, από τις 6 Οκτωβρίου 2016, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφ...


Αναφορά κατέθεσε, από τις 6 Οκτωβρίου 2016, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας  τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η ελαιοπαραγωγή στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, λόγω ξηρασίας.  
Ο βουλευτής Μαγνησίας, έχοντας λάβει σχετικό υπόμνημα του Αγροτικού Ελαιοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Πτελεού και του Δήμου Αλμυρού, επεσήμανε προς τον αρμόδιο υπουργό τη ζημιά που επέφερε στην ελαιοπαραγωγή, κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, το έντονο φαινόμενο της παρατεταμένης ξηρασίας.
Συγκεκριμένα, η σημαντική μείωση των βροχοπτώσεων τα τελευταία έτη, με κορύφωση  του φαινομένου από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι και σήμερα, έχει επηρεάσει την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του ελαιοκάρπου. Άμεσο επακόλουθο της παρατεταμένης ξηρασίας είναι η συρρίκνωση της ελαιοπαραγωγής, η οποία οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό των καλλιεργητών. 

         Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας με την αναφορά του ζητά από το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί της περιοχής. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5235676885788005838

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item