Η ΕΛΜΕ Μαγνησιας καταγγέλει ρατσιστική δήλωση εκπαιδευτικού

Ανακοίνωση για την ρατσιστική δήλωση εκπαιδευτικού εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, καταδικάζουν απ...


Ανακοίνωση για την ρατσιστική δήλωση εκπαιδευτικού εξέδωσε η ΕΛΜΕ Μαγνησίας:

Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, καταδικάζουν απερίφραστα ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις απ’ όπου και αν εκπορεύονται, πολύ περισσότερο  από έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος με τις απόψεις που δημοσιοποίησε, δεν υπηρετεί τον ρόλο του.

Η παιδεία, με την ευρύτερη έννοια και η εκπαίδευση ως θεσμός είναι τα όπλα για να διαμορφώσουν τα παιδιά, οι έφηβοι την προσωπικότητά τους. Οι δάσκαλοι οφείλουν να διδάσκουν σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουν το μέλλον τους, τη ζωή τους.

Χρέος των δασκάλων να παρέχουν αυτά τα όπλα σε πιο ευάλωτες ομάδες ανηλίκων όπως στα παραρτήματα των φυλακών, που από την πολιτεία εντάσσονται σωστά στην εκπαιδευτική δομή. Πρέπει οι δάσκαλοι να πείσουν αυτά τα παιδιά για την αναγκαιότατα της εκπαίδευσης τους, να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν ξανά την αυτοεκτίμηση τους, να επικοινωνήσουν με τον «έξω» κόσμο.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δομές και αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι δημοσιευμένες απόψεις  συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ακυρώνουν αυτό το χρέος και το ρόλο του δασκάλου. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα εξετάσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση.  

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8709481962800469848

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item