Εγκαινιάζεται το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο πεζόδρομο...


Τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο πεζόδρομο του Βελεστίνου μπροστά από το δημαρχείο.
Η νέα αυτή πρωτοποριακή δομή, η οποία πηγάζει από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του δημότη στην πρόληψη. Στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η δημιουργία και η δικτύωση της ανάπτυξης προγραμμάτων πρόληψης καιπροαγωγής της υγείας.
Μέσα από τα πρωτόκολλα διαδικασιών προληπτικής ιατρικής προς τους πολίτες για την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών και συχνών νοσημάτων, όπως α) ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής β) καρδιαγγειακός κίνδυνος γ) καρκίνος του παχέος εντέρου δ) καρκίνος του μαστού ε) καρκίνος του προστάτη στ) καρκίνος του τραχήλου της μήτρας ζ) μελάνωμα, ο δημότης θα μπορεί να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για την ζωή του.
Επίσης, θα πραγματοποιούνται δράσεις-ενημέρωσης για μια σειρά θεμάτων που εμπίπτουν σε ζητήματα πρόληψης σοβαρών και μη ασθενειών σε όλο το ηλικιακό φάσμα των δημοτών. Σε απόλυτη συνεργασία με την πέμπτη υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και το κέντρο υγείας Βελεστίνου θα δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές αναβάθμισης της ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον δημότη.
Σημειώνεται πως η τελετή εγκαινίων είναι αφιερωμένη στην νόσο της κυστικής ίνωσης, όπου και θα αναφερθούν σε αυτή ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ Κ.Ι Γουργουλιάνης καθώς και η συνδημότισσα Πολυχρόνη Ελένη φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Εξάλλου, οι μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου και Ε.Π.Α.Λ Βελεστίνου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού θα κλείσουν με διαδραστικό τρόπο την τελετή των εγκαινίων, στο εθνικό στάδιο Βελεστίνου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6467540293641163384

Δημοσίευση σχολίου

  1. Επιτέλους, βαρεθήκαμε να φέρνουμε τα φάρμακά μας απο την Αθήνα. Ούτε algon δεν έβρισκες. Οσό για τα πιο σπάνια φάρμακα ή παθήσεις μόνο προσευχούλα μπορούσες να κάνεις. Ελπίζω να στελεχωθεί όπως πρέπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item