Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Βόλου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου από τις δυνάμεις Κατοχής, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Μαγνησίας, η Τομεακ...


Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την απελευθέρωση του Βόλου από τις δυνάμεις Κατοχής, το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ Μαγνησίας, η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουμε τις εξής εκδηλώσεις:
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 11:00 πμ : Κατάθεση στεφάνων στους τόπους μαρτυρίου και αγώνα της περιοχής μας. Κατά σειρά στις Φυλακές Αλεξάνδρας (Ιωλκού με Αλεξάνδρας), Πλατεία Ελευθερίας, Κίτρινη Αποθήκη, 6ο χιλιόμετρο Βόλου-Λάρισας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ : Ιστορικός περίπατος στα χνάρια της αγωνιστικής δράσης της γενιάς του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ μέσα στην πόλη του Βόλου. Αφετηρία μας, η διασταύρωση των οδών Κουμουνδούρου-Τ. Οικονομάκη, στις 11:00 πμ.

Η μνήμη και η τιμή της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης μας, αλλά και των χιλιάδων κομμουνιστών και άλλων μαχητών που πέρασαν από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ειδικά σήμερα, που ο λαός στενάζει και η εποποιία της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο.

Επιχειρείται η αποσιώπηση, διαστρέβλωση και συκοφάντηση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΕΑΜ και του ΚΚΕ στην Απελευθέρωση της χώρας μας ενώ από μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρείται ταυτόχρονα και η καπηλεία και η ταύτιση της ηρωικής λαϊκής πάλης με τη δική της ταξική πολιτική υπηρέτησης της στρατηγικής του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του.

Οι νεκροί του λαού μας, οι βασανισμένοι, οι εξόριστοι, οι εκτελεσμένοι δε θα γίνουν ποτέ το συγχωροχάρτι της κυβέρνησης που τη μια μέρα στήνει φιέστες στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και την άλλη λούζει στα χημικά τους συνταξιούχους διαδηλωτές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση από το φασισμό, να μάθουν την αλήθεια και την ιστορία και να οπλιστούν με αυτή, στις σύγχρονες μάχες απέναντι στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 55875878111408241

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item