Ξαφνική σύγκλιση Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για δημιουργία ΕΣΡ

Το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε εμφανής αλλαγή κλίματος στο θέμα της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την Κυβέρνη...


Το πρωί της Κυριακής παρουσιάστηκε εμφανής αλλαγή κλίματος στο θέμα της συγκρότησης Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την Κυβέρνηση έτοιμη να αλλάξει το νόμο Παππά πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων και τη Νέα Δημοκρατία πρόθυμη να συμμετέχει στη διαδικασία με καλή πίστη, αν αποσυρθούν τα άρθρα 2 και 2Α του επίμαχου νόμου. 

Η δήλωση Παππά

«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.
Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.
Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλει στη συγκρότηση ΕΣΡ» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι προσωρινές άδειες

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ξεκαθάρισαν στον ΣΚΑΪ ότι έως ότου να συσταθεί το ΕΣΡ η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μία ρύθμιση-γέφυρα, που θα δίνει προσωρινές βεβαιώσεις λειτουργίας για τα κανάλια έναντι χρηματικής καταβολής.

Απαντώντας σε ενδεχόμενη ένσταση ότι η ενδιάμεση ρύθμιση είναι εξίσου αντισυνταγματική με το νόμο Παππά, καθώς υποκαθιστά την εξουσία αδειοδότησης του ΕΣΡ, ο κ. Κρέτσος και ο κ. Φίλης είπαν ότι η ρύθμιση δεν θα χορηγεί μόνιμες άδειες, αλλά μόνον προσωρινές πιστοποιήσεις λειτουργίας, που θα δίνονται εφόσον πληρούνται οι ισχύουσες ασφαλιστικές, φορολογικές και εργασιακές προϋποθέσεις.

Ο κ. Κρέτσος μάλιστα εξήγησε ότι προσωρινές βεβαιώσεις θα μπορούν να λάβουν ακόμα και επιχειρηματίες που δεν έχουν σήμερα τηλεοπτικούς σταθμούς, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι μπορεί ο αριθμός των καναλιών να αυξηθεί πριν καν διοργανωθεί ο νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ.

Οι ενστάσεις για το Βύρωνα Πολύδωρα

Τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταστήσει σαφές ότι τη Δευτέρα, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, θα απορρίψουν τον υποψήφιο πρόεδρο ΕΣΡ που έχει προτείνει κυβέρνηση, τον πρώην υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αρνούμενη να στηρίξει τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή απορρίπτει ένα συναινετικό άνοιγμα που έκανε η κυβέρνηση προς την δεξιά.

Παρά ταύτα, σε ένα σημάδι υποχώρησης στο θέμα του προσώπου, ο υπουργός Παιδείας προσέθεσε ότι ο κ. Πολύδωρας είναι μόνο ένα από τα πρόσωπα που μπορεί να προτείνει η κυβερνητική πλευρά, κι ότι εάν η υποψηφιότητά του καταψηφιστεί, τότε οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 8655164752712481996

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item